HT-ov ApliCentar, prvi hrvatski web centar za mobilne aplikacije, bogatiji je od danas za dvije nove (hrvatske) aplikacije „Tko me zove” i “HT imenik”.

Pomoću aplikacija „Tko me zove“ i „HT imenik“ korisnici mogu jednostavno saznati vlasnike nepoznatih brojeva, a uskoro na ApliCentru naći će se i ostale nagrađene aplikacije natječaja Budi kreaTivan.

Aplikacije korisnicima omogućuju da jednostavno saznaju tko ih zove ili im šalje SMS poruku - ukoliko u svom telefonskom imeniku nemaju taj broj a dostupan je putem HT-ova online imenika.

Aplikacija „Tko me zove“ je iznimno jednostavna za korištenje obzirom da se sama aktivira u trenutku primanja poziva ili SMS-a s nepoznatog broja. Dakle, sve što korisnik treba je downloadati aplikaciju na svoj mobilni uređaj. Također, nudi i opciju identifikacije vlasnika nepoznatih brojeva upisom u aplikaciju.

„HT Imenik“ omogućava pretraživanje najvećeg hrvatskog online telefonskog imenika – bilo po ključnoj riječi, bilo po broju. Uz tražene podatke, aplikacija će na mapi automatski odrediti i lokaciju (fiksnog) broja te izračunati udaljenost između dva kontakta.

Kao dodatnu funkciju, „HT Imenik“ nudi prikaz najbližih bankomata svih banaka u Hrvatskoj.

Aplikacija „Tko me zove“ namijenjena je za mobilne uređaje koje koriste Android operativni sustav, dok se „HT Imenik“ može koristiti na iOS mobilnoj platformi, odnosno na iPhoneu. Obje aplikacije krojene su prema specifičnim potrebama hrvatskih korisnika, a više o njima saznajte od njihovih autora klikom ovdje.

Nakon razvijanja vrlo popularne mobilne aplikacije MAXtv Vodič, ponudom ovih aplikacija HT korisnicima tako nastavlja nuditi dodatne, praktične usluge kojima mogu obogatiti svoje pametne telefone. Sve aplikacije koje HT razvija u ApliCentru su dostupne besplatno.

I ostale pobjedničke aplikacije natječaja „Budi kreaTivan“uskoro će biti dostupne u ApliCentru. Najbolji radovi, njih deset, izabrani su po kriteriju inovativnosti, privlačnosti, kvalitete i uporabljivosti.


ApliCentar


ApliCentar predstavlja centralno on-line mjesto mobilnih aplikacija, a nalazi se na tportalu. Cilj ApliCentra je korisnicima omogućiti maksimalno jednostavan pristup popularnim mobilnim aplikacijama te korištenje pametnih telefona učiniti još ugodnijim. Za veliku većinu mobilnih aplikacija nije potrebno platiti nikakvu naknadu. Naplaćuju se samo one koje su vezane za određenog dobavljača, a koji tako izričito zahtjeva.


Budi kreaTivan


Natječaj Budi kreaTivan izbor je najboljih mobilnih aplikacija kojim se kreativnim inovatorima omogućuje da osmisle i predstave mobilne aplikacije namijenjene uređajima na svim platformama. Prvi natječaj Budi kreaTivan završio je u rujnu prošle godine.

Specifičnost natječaja Budi kreaTivan je i to što inovatori mogu pored gotovih aplikacija poslati i ideju aplikacije, odnosno opisati kakvu su aplikaciju zamislili. Budi kreaTivan jedini je natječaj za programere/inovatore mobilnih aplikacija u Hrvatskoj na kojem se mogu prijaviti aplikacije za bilo koji operativni sustav.

Izvor [HT PR]

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju