Pogledajte fotografiju lansiranja SpaceX-ove rakete koja je mnoge oduševila

SpaceX je objavio fotografije i videozapis polijetanja rakete Falcon 9 koja je u orbitu ponijela satelite Starlink.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 15.11.2021. / 15:11

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

SpaceX nastavlja s gomilanjem satelita Starlink u orbiti, a zahvaljujući sve većem broju satelita, njihova usluga svemirskog interneta već je dostupna na nekim tržištima, s uskoro će biti dostupna diljem naše planete. Točan datum kada će Starlink biti dostupan u Lijepoj Našoj još nije poznat, no u nekim dijelovima Hrvatske mogao bi biti dostupan već krajem ove godine, dok ga u Zagrebu možemo očekivati sredinom sljedeće godine. Surfanje, naravno, neće biti jeftino te će, pored plaćanja 4 tisuće kuna za hardver i 650 kn za poštarinu, biti potrebno plaćati 800 kuna mjesečno za sam servis.

Slika nije dostupna Musk otkrio kad će svemirski internet postati dostupan diljem svijeta, ali i koliko izgradnja takvog sustava zapravo košta

Prošli tjedan SpaceX je u orbitu poslao nove satelite Starlink te je njihov broj sada premašio 1800. Sateliti su, kao i svaki put, lansirani raketom Falcon 9, a ista je raketa već osam puta upotrebljena za svemirske letove - s njom je lansirana i misija Crew-2 na Međunarodnu svemirsku postaju prije više od pola godine.

Fotografije ovog lansiranja tijekom vikenda brzo su se proširile društvenim mrežama, a dovoljan je samo jedan pogled na njih da shvatite zašto. Prizor rakete koja se izdiže iznad jutarnje magle očarala je mnoge, a osim fotografija, SpaceX je objavio i video uspješnog lansiranja.

Slika nije dostupna Tesla priprema novo iznenađenje za svoje korisnike? Osim punjenja, Superchargeri će nuditi još jednu uslugu

To je do sada već 129 uspješno lansiranje SpaceX-ovih raketa, prema informacijama sa stranice Digital Trends. Kompanija trenutačno koristi rakete Falcon 9, no već neko vrijeme u pripremi je raketa koji bi ljude jednom u budućnosti mogla čak odvesti i na Mars. Takve planove za Starship ima Elon Musk, a koliko su njegove ambicije ostvarive saznat ćemo tijekom sljedećih godina. Ili desetljeća.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti