Tesla priprema novo iznenađenje za svoje korisnike? Osim punjenja, Superchargeri će nuditi još jednu uslugu

Tesline Supercharger punionice vozila započele su s uporabom Starlink antena za satelitski internet, a to znači i nove pogodnosti za Tesline korisnike.

Branimir Vorša | 15.11.2021. / 09:53

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Iako još nije poznato koliko je Supercharger punionica opremljeno antenama za satelitski intenet i je li on već dostupan Teslinim korisnicima, zna se da su te antene viđene u Teslinim punionicama na Floridi.

Zapravo postoji više mogućih načina uporabe Starlink širokopojasnog satelitskog interneta na Supercharger punionicama - može zamijeniti ili nadomjestiti postojeće internetske veze pomoću kojih se obavljaju osnovne operacije, poput plaćanja ili statusa punjača.

To bi moglo omogućiti Tesli postavljanje Supercharger punionica brže i u zabačenijim područjima. To je važno i za Teslinu najavu otvaranja mogućnosti punjenja i za druga, a ne samo Teslina električna vozila te utrostručenje mreže tih punionica.

Slika nije dostupna Musk najavio: Teslini punjači moći će puniti i druge električne automobile, i to već do kraja 2021.

No, za obradu transakcija ne treba superbrzi internet pa stoga ne bi čudilo da Tesla koristi povezanost sa satelitskim internetom kako bi pružila WiFi uslugu korisnicima Supercharger punionica.

Jedini problem bi mogao biti preopterečenje mreže ako je punionica puna korisnika, ali bi istovremeno to moglo biti i dobra reklama za satelitski internet , zbog koje bi se Teslini korisnici mogli odlučiti i za njegovu kućnu verziju.

Inače, Starlinkov internet trebao bi postati dostupan u Hrvatskoj do sredine 2022. godine, ako je vjerovati najavama na službenim web stranicama. No, to ne znači da će biti jeftin.

Oni koji žele iskusiti ovo čudo tehnologije morat će posegnuti prilično duboko u svoj džep jer oprema (satelit i prijemnik) stoje 4029 kuna, troškovi slanja dodatnih 649 kuna, a pretplata 799 kuna mjesečno. U prijevodu, želite li biti među prvima koji će isprobati Starlink u svom domu, treba vam, za početak gotovo 5500 kuna. I da, zainteresirani trebaju platiti polog u iznosu od 799 kuna kako bi "rezervirali" svoj satelit.

Izvor: Electrek

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti