Ono što se neslužbeno spominjalo i najavljivalo, sad je i službeno potvrđeno. Hiperautomobil Nevera, Rimac Automobila, ima najbrže ubrzanje među automobilima koji su danas u produkciji.

Rekord je potvrđen na Famoso Racewayu u McFarlandu, Kaliforniji, gdje je za četvrtinu milje trebao samo 8,582 sekunde i to pri brzini od 167,51 milja na sat. U prijevodu u samo 8, 582 sekundi prešao je 400 metara i to pri brzini od 169,58 kilometara na sat.

Uz to što je Nevera postigla novi rekord za ubrzanje, ujedno je i srušila vlastiti (iako neslužbeni) rekord od 8,62 sekunde koji je u lipnju Rimac postavio u Hrvatskoj.

Za volanom se ovaj put nije našao sam Mate Rimac, već Brooks Weisblat iz DragTimesa. U videu koji je DragTimes objavio, vidi se da uvjeti za postavljanje rekorda baš i nisu bili savršeni. Naime, u Kaliforniji je, baš kao i u Hrvatskoj, prilično vruće pa je tim iz Rimac Automobila morao prilagoditi neke postavke na automobilu za optimalno ubrzanje i vožnju.

Već su krenuli pozivi da Nevera i Tesla Model S Plaid odmjere snage, a s obzirom na to da Weisblat posjeduje Teslu, to bi se moglo dogoditi veoma brzo.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju