Pogledajte neobičan smartphone koji razvija "otac Androida"

Andy Rubin na Twitteru je objavio fotografije i videozapis telefona na kojem radi Essential, a riječ je o prilično neobičnom uređaju…

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 09.10.2019. / 15:17

Novi smartphone Essentiala (Foto: Twitter/Essential)

Andy Rubin poznat je kao osnivač Androida, mobilnog operativnog sustava koji danas koristi većina pametnih telefona na svijetu, ali i kao seksualni zlostavljač kojem je Google, kako bi ga se riješio, platio 90 milijuna dolara da ode iz kompanije.

Slika nije dostupna Otkazan nasljednik telefona koji je trebao srušiti telefone iPhone i Galaxy

Nakon što je digao sidro iz Googlea, Rubin je ostao vjeran Androidu te je osnovao kompaniju Essential koja je predstavila odličan smartphone koji nije privukao previše pažnje. Iako je iza njega stajao "otac Androida" koji je dobro poznat poznavateljima tehnološke industrije, ime Andyja Rubina, kao i kompanije Essential većini ljudi nisu bili poznati te nisu htjeli dati novac (a cijena telefona nije bila mala) za njima nepoznati uređaj.

Slaba potražnja za prvim uređajem, čini se, nije poljuljala povjerenje Rubina u uspjeh na mobilnom tržištu, a još prošle godine mrežom su se počele širiti glasine o novom telefonu koji priprema njegova kompanija. Ovog puta Essential se nije odlučio ući u ring s ostalim konkurentima predstavljanjem telefona s top-specifikacijama jer je to, pokazao je primjer prvog telefona, borba osuđena na neuspjeh. Umjesto toga, kompanija je počela s razvojem manjeg uređaja s kojim se primarno upravlja – glasom. Rubin je jučer na Twitteru objavio prve fotografije novog telefona koji se razlikuje veličinom i dizajnom od klasičnih pametnih telefona. Duguljast i uzak ekran te zanimljiva boja kućišta koja se mijenja ovisno o našem kutu gledanja, nešto je što dosad nismo viđali na tržištu pametnih telefona.

Slika nije dostupna Kakav debakl: Nitko ne želi kupiti smartphone osnivača Androida

Iz Essentiala su također potvrdili razvoj telefona Gem koji je trenutačno u ranoj testnoj fazi te bi više informacija o njemu trebali objaviti uskoro. Glasine vezane uz Gem kažu da će ga pokretati Qualcommov procesor srednje kategorije Snapdragon 730, radit će na Androidu i imat će podršku za Googlev glasovni asistent. Više informacija, poput dimenzija uređaja, veličine ekrana, cijene, kao i nekih posebnosti koje bi Gem trebao imati očekujemo, dakle, uskoro.

Izvor: The Verge

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti