Pogledajte video nesreće Teslina vozila kojim je upravljalo računalo

Na YouTubeu osvanuo je video sniman iz Teslina vozila kojim je upravljalo računalo, a koje je udarilo u stupić na cesti

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 05.02.2022. / 12:27

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Elon Musk godinama najavljuje kako će njegova vozila kojima upravlja računalo, odnosno s aktiviranom opcijom Full Self-Driving, biti bolji vozači u odnosu na ljude. Nedavno je čak rekao kako će biti šokiran ako te ne bude do kraja ove godine. Sudeći po videozapisu koji je danas objavljen na YouTubeu, ispred Teslinih inženjera još je jako puno posla ako žele ispuniti Muskovu želju.

Tesla Tesla iz sigurnosnih razloga povlači čak 54 tisuće vozila, sporna softverska opcija mogla bi mnogima prouzročiti poteškoće

Kako možete vidjeti u videozapisu objavljenom na kanalu AI Addict, zabilježena je manja nesreća automobila na kojem je bio aktiviran Full Self-Driving (FSD) Beta. Srećom, nesreća je prošla bez žrtava i bez neke veće materijalne štete (radi se o ogrebotinama na karoseriji), no ono što je prikazano sigurno nije ohrabrujuće za Muska.

Prilikom skretanja u desno, softver koji je upravljao udesno previše je skrenuo prema stupićima koji dijele dio ceste rezerviran za automobile od dijela za bicikliste te je, usprkos brzoj reakciji vozača koji je volan okrenuo u lijevo, udario u jedan stupić.

Također, kako se može vidjeti u videozapisu, FSD je napravio još nekoliko grešaka tijekom vožnje, uključujući i pokušaj vožnje tramvajskom trakom. Video pokazuju da, usprkos velikom napretku koji je postignut i činjenici da u većini slučajeva Teslin softver suvereno upravlja vozilom, on i dalje nije usavršen i vlasnici ovih automobila i dalje trebaju biti maksimalno koncentrirani i posvećeni situaciji na cesti kako bi na vrijeme reagirali u slučaju propusta FSD-a.

Slika nije dostupna Musk napokon komentirao informacije o najjeftinijem Teslinom automobilu i razočarao ljubitelje kompanije

Treba naglasiti kako je za upravljanje automobilom i sve potencijalne pogreške i nesreće, odgovoran isključivo vozač, a ne Teslin softver.

Izvor: Electrek
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti