Tesla će povući 53.822 električna vozila iz sigurnosnih razloga. Bežično će ažurirati softver i blokirati opciju usporavanja umjesto zaustavljanja na znak ''stop'', prenosi Reuters.

Nacionalna uprava za sigurnost u prometu na autocestama (NHTSA) priopćila je da povlačenje pokriva neka vozila modela S i modela X 2016. do 2022. godine, modela 3 iz 2017.- 2022. i modela Y 2020. i 2022. NHTSA je rekao da značajka poznata i kao FSD Beta može omogućiti vozilima da putuju kroz raskrižje za zaustavljanje u cijelom smjeru bez da se prethodno zaustave.

Prošlog tjedna su iz Tesla rekli da se broj FSD beta vozila u Sjedinjenim Državama povećao na gotovo 60.000 s nekoliko tisuća na kraju rujna. Tesla testira poboljšanu verziju svog softvera za automatiziranu vožnju na javnim cestama, ali proizvođač automobila i regulator kažu da te značajke ne čine automobile autonomnima.

Slika nije dostupna Rigorozni njemački pregledi vozila otkrili koji je najgori, a koji najbolji električni automobil

Tesla Model 3 Mladi Nijemac otkrio sigurnosni propust u Teslinim automobilima: Mogao sam vidjeti gdje se automobil nalazi i upaliti ga bez ključa

Napomenuli su i da do 27. siječnja nisu dobili informacije o zahtjevima za odštetom, sudarima, ozljedama ili smrtnim slučajevima povezanim s opozivom vozila sa spornom opcijom "usporavanja".

U kolovozu je NHTSA otvorila službenu sigurnosnu istragu Teslinog sustava zbog autopilota u 765.000 američkih vozila nakon desetaka sudara u kojima su sudjelovali Teslini modeli i vozila hitne pomoći. I ta istraga ostaje otvorena. Iz tvrtke se još nisu očitovali o ovom slučaju.

 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju