Pogledali smo Tron 3D naslijeđe

Veliki hype digao se oko novog Disneyevog filma Tron 3D naslijeđe koji je upotpunjen odličnom, Grammyem nagrađenom glazbom elektornskog dua Daft Punk. Pročitajte naše gledište filma.

Zimo Zimo Zimo | 23.12.2010. / 20:37

Pogledali smo Tron 3D naslijeđe

Veliki hype digao se oko novog Disneyevog filma Tron 3D naslijeđe koji je upotpunjen odličnom, Grammyem nagrađenom glazbom elektornskog dua Daft Punk. Pročitajte naše gledište filma.

Vjerojatno ste pogledali jedan od mnogih trailera novog Trona koji kruže internetom pa znate otprilike o čemu se radi, no ukoliko niste, priča se svodi na odnos oca i sina koji se dijelom događa u realnom svijetu, dok se drugi dio filma odvija u virtualnom svijetu - programu. Kevin Flynn (Oscarom i Grammyem nagrađeni Jeff Bridges) otac je mladog Sama koji istražuje signal koji je poslan na pager očevog prijatelja.

Iz naše perspektive film je odlično izrađen, te moramo priznati kako su efekti stvarno “na mjestu”. Osjećaj prelaska iz realnog u virtualni svijet filma vrlo je zanimljivo zamišljen. Ono što moramo priznati odmah u početku, ukoliko film usporedimo (iako je teško usporediti) sa Avatarom, jest da Tron možda nije na istom nivou.

Priča jest zanimljiva, ali je na neku ruku klasična, stoga ne ostavlja dojam kako je na nas ostavio Avatar. Na putu kući, nakon kratke diskusije, došli smo do zaključka kako je Avatar i Tron nemoguće usporediti prvenstveno radi toga što je Tron digitalni svijet kojeg je i teško zamisliti.

Ako se vratimo u 80-te i uzmemo za primjer Blade Runner koji je u to vrijeme bio futuristički film, isto sada mislimo i za Tron. Jurnjava virtualnim motociklima, letjelicama i ostalim Sci-Fi “stvarima”, kao i izgled “Programa” (osoba), u 3D tehnici izgleda fantastično, stoga preporučamo svakom da pogleda ovaj film.

“Tron: naslijeđe je samostalan film, možete bez predznanja doći i uživati u njemu. Priča će vas potpuno zaokupiti.” —Sean Bailey, producent

Kako vam nebi pokvarili ugođaj filma, nećemo ispričati sve detalje, već vam ostavljamo da se sami uvjerite kako je Tron stvarno jedna od najbolji high-tech avantura smještena u virutalni svijet koja je prikazana na velikim ekranima.

Hvala Continental filmu, a ZIMO vas od sutra nagrađuje besplatnim ulaznicama za projekciju fimla, stoga pratite nas za više informacija.

Redatelj filma je Joseph Kosinski. U filmu glume Jeff Bridges, Garrett Hedlund, Olivia Wilde, Bruce Boxleitner, James Frain, Beau Garrett i Michael Sheen. Producenti su  Sean Bailey, Jeffrey Silver i Steven Lisberger, a izvršni producent je Donald Kushner. Scenarij su napisali Edward Kitsis i Adam Horowitz prema likovima koje su osmislili Steven Lisberger i Bonnie MacBird.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti