Pokrenuta inicijativa Digitalno zajedništvo

Inicijativa Digitalno zajedništvo pozvala je dionike digitalne zajednice da besplatno ustupe digitalne servise mikro i malim poduzećima te građanima kako bi se u vrijeme epidemije koronavirusa održao kontinuitet poslovanja.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 17.04.2020. / 11:29

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Inicijativa Digitalno zajedništvo pokrenuta je s ciljem ustupanja besplatnih digitalnih servisa digitalne zajednice mikropoduzećima i malim poduzećima, kao i svim građanima. Dostupni besplatni servisi podrška su održavanju kontinuiteta poslovanja u novonastalom izazovnom okruženju, navodi se u priopćenju.

Ističe se da digitalni servisi olakšavaju poslovanje i osiguravaju pristup korisnim informacijama, ali i educiraju o informacijskim tehnologijama, njihovoj efikasnosti i primjenjivosti u poslovanju.

Sadržaj digitalnih servisa i alata kontinuirano će se obogaćivati te će se dodavati i sve veći broj korisnih besplatnih online servisa kako bi pravni subjekti i građani na jednom mjestu mogli pronaći alate za obradu podataka, grafičke usluge, komunikacijske usluge, upravljanje, pohranu podataka i ostale, ističe inicijativa Digitalno zajedništvo.

Situacija uzrokovana pandemijom koronavirusa, u kojoj smo se posljednjih mjesec dana našli, u trenu je promijenila uobičajene načine poslovanja, komunikacije te općenito međuljudske odnose i živote. Da bismo nastavili poslovati, nužno je brzo se i učinkovito prilagoditi. Također, navodi se u priopćenju, potrebno je u što većoj mjeri zaštiti radna mjesta i gospodarstvo u cjelini.

Vjerujemo da hrvatska pamet i inovativnost raspolažu s mnoštvom online usluga i servisa koji u trenutačnoj situaciji mogu biti izrazito korisni te pomoći gospodarstvu, ali i svim građanima kako bismo što bezbolnije prebrodili krizu. Zato pozivamo sve koji imaju koristan online servis i mogu ga besplatno ponuditi tijekom pandemije da daju svoj doprinos i priključe se inicijativi Digitalno zajedništvo, izjavio je pokretač inicijative Edin Leho, direktor tvrtke EL Koncept.

Uz moto budimo korak bliže digitalnom društvu i osnažimo hrvatsku digitalnu zajednicu, iz inicijative su pozvali one koji imaju online digitalne servise da se priključe Digitalnom zajedništvu postavljanjem svojih sadržaja na zajednički portal digitalnozajednistvo.hr. (HINA)

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti