Inicijativa Digitalno zajedništvo pokrenuta je s ciljem ustupanja besplatnih digitalnih servisa digitalne zajednice mikropoduzećima i malim poduzećima, kao i svim građanima. Dostupni besplatni servisi podrška su održavanju kontinuiteta poslovanja u novonastalom izazovnom okruženju, navodi se u priopćenju.

Ističe se da digitalni servisi olakšavaju poslovanje i osiguravaju pristup korisnim informacijama, ali i educiraju o informacijskim tehnologijama, njihovoj efikasnosti i primjenjivosti u poslovanju.

Sadržaj digitalnih servisa i alata kontinuirano će se obogaćivati te će se dodavati i sve veći broj korisnih besplatnih online servisa kako bi pravni subjekti i građani na jednom mjestu mogli pronaći alate za obradu podataka, grafičke usluge, komunikacijske usluge, upravljanje, pohranu podataka i ostale, ističe inicijativa Digitalno zajedništvo.

Situacija uzrokovana pandemijom koronavirusa, u kojoj smo se posljednjih mjesec dana našli, u trenu je promijenila uobičajene načine poslovanja, komunikacije te općenito međuljudske odnose i živote. Da bismo nastavili poslovati, nužno je brzo se i učinkovito prilagoditi. Također, navodi se u priopćenju, potrebno je u što većoj mjeri zaštiti radna mjesta i gospodarstvo u cjelini.

Vjerujemo da hrvatska pamet i inovativnost raspolažu s mnoštvom online usluga i servisa koji u trenutačnoj situaciji mogu biti izrazito korisni te pomoći gospodarstvu, ali i svim građanima kako bismo što bezbolnije prebrodili krizu. Zato pozivamo sve koji imaju koristan online servis i mogu ga besplatno ponuditi tijekom pandemije da daju svoj doprinos i priključe se inicijativi Digitalno zajedništvo, izjavio je pokretač inicijative Edin Leho, direktor tvrtke EL Koncept.

Uz moto budimo korak bliže digitalnom društvu i osnažimo hrvatsku digitalnu zajednicu, iz inicijative su pozvali one koji imaju online digitalne servise da se priključe Digitalnom zajedništvu postavljanjem svojih sadržaja na zajednički portal digitalnozajednistvo.hr. (HINA)