Polaroid predstavio Windows Phone pametni telefon

Radi se o prototipu pametnog mobitela, tzv. WinPro 5.0, pogonjen mobilnim operacijskim sustavom Windows Phone - sustavom koji polako ali sigurno grabi sve veći dio tržišnog kolača. Mobitel dolazi sa zaslonom veličine 5 inča...

Zimo Zimo Ivan Galgoci | 10.09.2014. / 18:50

Polaroid predstavio Windows Phone pametni telefon

Polaroid, tvrtka koja nam je poznata u domeni fotoaparata i sl. uređaja, na ovogodišnjem IFA 2014. sajmu u Berlinu, predstavila je zanimljiv uređaj.

Radi se o prototipu pametnog mobitela, tzv. WinPro 5.0, pogonjen mobilnim operacijskim sustavom Windows Phone - sustavom koji polako ali sigurno grabi sve veći dio tržišnog kolača.

Polaroid WinPro 5.0 dolazi s IPS zaslonom veličine 5 inča, što se moglo zaključiti iz samog naziva uređaja, uz solidnu, HD rezoluciju. Hardverski dio čini kombinacija procesora s četiri jezgre na 1.3 GHz, 1 GB radne memorije te 8 GB memorije za pohranu podataka. Naravno, pošto Polaroid prvenstveno vežemo uz fotografiju, kamera postaje najbitnijim elementom ovog pametnog mobitela i podiže nam očekivanja - senzor stražnje kamere broji 8 megapiksela, a prednje 2 megapiksela (nažalost, uvida u fotografije pune rezolucije nemamo). Baterija je snage 2400 mAh.

Polaroid WinPro 5.0

Polaroid WinPro 5.0 je konceptni uređaj, predstavljen publici na sajmu, međutim pitanje je hoće li se ikada naći u prodaji odnosno proizvodnji. "Prerano je za kazati", službeni je odgovor Polaroida.

Inače, Polaroid već nekoliko godina prodaje pametne mobitele i tablete temeljene na Android platformi, diljem Azije i Europe, što je za mnoge stiglo kao iznenađenje.

Izvor/foto: wintouch.de

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti