Polestar iz Kine kreće u napad na Teslu

Polestar u Kini namjerava otvoriti ukupno 20 izložbenih salona za svoj model Polestar 2, a s istim vozilom namjerava osvojiti i dio europskog i američkog tržišta.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 04.06.2020. / 11:43

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Kada se govori o tržištu električnih automobila, prvo i najvažnije ime koje se treba spomenuti je - Tesla. Ne samo da je Muskova kompanija pionir u razvoju e-vozila, već je tehnologija koju ugrađuju u svoje automobile, od baterija pa do autopilota, godinama ispred konkurencije. Ta je konkurencija sve veća i jača te velike europske i američke automobilske kompanije ulažu milijarde dolara i eura u razvoj automobila s motorima na struju, no Tesla je i dalje nedodirljiva.

Polestar (Foto: Polestar) Volvo priprema konkurenta Teslinu Modelu 3

Muskova kompanija nedavno je otvorila i tvornicu u Kini u kojoj se proizvodi njihov najpopularniji automobil Model 3, a upravo jedna kompanija čiji se automobili također proizvode u Kini pokušat će Tesli uzeti što veći dio tržišta ne samo u najmnogoljudnijoj zemlji na svijetu, već i u SAD-u i Europi. Riječ je o Polestaru, proizvođaču električnih vozila čiji su vlasnici švedski Volvo i Geely (koji je vlasnik i Volva) i čiji je model Polestar 2 direktni konkurent Muskovu Modelu 3. Polestar trenutačno ima samo jedan izložbeni salon koji je otvoren u Pekingu, no kako planovi kompanije rastu, tako će se povećati i broj autosalona.

Kako su ovaj tjedan objavili iz kompanije, u budućnosti namjeravaju otvoriti salone u još 16 kineskih gradova te će ukupan broj izložbenih salona u kojima će se potencijalni kupci moći razgledati automobile i eventualno se dogovoriti o kupovini povećati na 20. Na Reutersu kažu kako su autosaloni iznimno važni u zemlji u kojoj se prodaje najveći broj automobila, ali i najveći broj električnih vozila.

Tesla Model 3 Dostupna najjeftinija verzija Modela 3: Počinje prodaja automobila koji su čekali svi ljubitelji Tesle!

Nakon ekspanzije diljem Kine Polestar 2 trebao bi postati dostupan i na europskom tržištu te na Muskovu domaćem tržištu, u SAD-u. Taj je automobil predstavljen početkom prošle godine, a minus u borbi s Modelom 3 bit će njegova cijena te će se u SAD-u prodavati po cijeni od 60 tisuća dolara.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti