Policija iz Dubaija pohvalila se na Twitteru: Ovo je pojačanje u njihovu voznom parku

Impresivan vozni park policije u Dubaiju koji već uključuje Bugattije i Lamborghinije, proširit će se i Teslinim Cybertruckom.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 06.12.2019. / 11:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Dubai je po mnogočemu poseban grad, a isto možemo reći i za policijske snage. One se od kolega iz drugih gradova diljem svijeta razlikuju po tehnologiji koju koriste, poput robota koji patroliraju gradom, digitalnih registarskih tablica, a najavili su da će od sljedeće godine policajci letjeti na Hoverbikeovima. Također, kolege iz drugih zemalja mogu im zavidjeti i po impresivnom voznom parku koji uključuje, među inim, automobile poput Bugatti Veyrona i Lamborghini Aventadora.

Slika nije dostupna Futuristička i neprobojna zvijer agresivnog dizajna: Musk predstavio Cybertruck!

Za Dubai ne možemo reći da je grad prepun kriminala, dapače, no u potencijalnim potjerama cestama grada teško da bi kriminalci imali previše šanse pobjeći od vozila čija je cijena veća od milijun dolara i koji mogu uhvatiti brzine veće od 400 km/h. No ni to nije sve te su na Twitteru iz policije Dubaija najavili skorašnji dodatak njihovoj floti – uskoro će kriminalce hvatati u Teslinu Cybertrucku.

Zanimljivo, putem Twittera najavili su da će nova Tesla gradom patrolirati već od sljedeće godine, no s obzirom na to da proizvodnja Muskova kamiona počinje 2021., vjerojatno je riječ o pogrešci. Na svom Twitteru već su objavili i fotografiju Cybertrucka obojenog u prepoznatljive bijelo-zelene boje.

Hoverbike (Foto: Hoversurf) Hoverbike: Na ovim futurističkim vozilima policija će hvatati kriminalce

Policija iz Dubaija već je više puta kritizirana zbog skupog voznog parka, a komentirajući najave o nabavci Teslina nova pick-upa, šef policije u tom gradu Abdullah Khalifa Al Marri rekao je kako će Cybertruck pomoći u poboljšanju sigurnosne pristupnosti u turističkim mjestima poput Burj Khalife.

Izvor: Engadget

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti