Policija upozorava građane na novu prevaru putem interneta: Ne nasjedajte na ovakve mailove, obrišite ih!

Ministarstvo unutarnjih poslova zaprimilo je nekoliko prijava građana o sumnjivim porukama u elektroničkoj pošti. Kako se radi o još jednoj u nizu internetskih prevara, građanima su uputili upozorenje kako da se zaštite.

M.V. | 29.08.2020. / 12:51

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Iz Ministarstva unutarnjih poslova pozivaju građane na oprez. "Korisničke podatke nemojte nikome davati. Nemojte ih upisivati na sumnjivim internetskim stranicama, a ako ipak jeste, lozinku odmah promijenite!", priopćeno je iz MUP-a.

Naime, policija je zaprimila više prijava fizičkih i pravnih osoba da su elektroničkom poštom zaprimili phishing poruke putem kojih nepoznati počinitelji iz inozemstva pokušavaju na prijevaran način doći do protupravne imovinske koristi.

Iz MUP-a mole građane da ne odgovaraju na takve poruke te da ažuriraju lozinke za pristup svojoj elektroničkoj pošti, a same poruke je dovoljno izbrisati.

"Savjetujemo građanima da svoje korisničke podatke i lozinke ne daju nikome niti ih upisuju na sumnjivim internetskim stranicama, a ukoliko su to učinili neka lozinku odmah promijene. Ukoliko identičnu lozinku koriste i za druge korisničke račune i internetske usluge, moraju promijeniti i nju", poručuju iz policije.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti