Političar uhvaćen na djelu! Udario Teslu i pobjegao, no nije računao na jednu stvar

Političar koji je na parkiralištu udario Teslin automobil nije znao da ga ovaj automobil cijelo vrijeme snima pa je pobjegao bez da je ostavio podatke kako bi nadoknadio štetu od oko 2 tisuće dolara.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 16.04.2019. / 07:58

Snimka s Tesline kamere (Foto: YouTube)

Teslini automobili dolaze s genijalnom opcijom Sentry Mode koja, kada je aktivirana, putem kamera s vozila konstantno prati okolinu oko vozila i ako prepozna određeni oblik prijetnje, odmah reagira. Npr., ako je prijetnja minimalna (ako se netko nasloni na automobil), na ekranu unutar vozila pojavi se poruka da kamere na vozilu snimaju, a u slučaju veće prijetnje aktivira se alarm, poveća se svjetlina ekrana te automobil poveća zvuk audio sustava na maksimum – uz takvu buku, teško je da će netko pokušati ukrasti automobil.

Vozač spava Vozačima je potrebna dodatna edukacija: Misle da mogu spavati i gledati filmove tijekom vožnje

Također, u slučaju aktivacije alarma vlasnik vozila dobiva poruku o incidentu, a s obzirom na to da kamere na automobilu snimaju sve što se događa oko njega, vlasnik naknadno može preuzeti videosnimku razdoblja od 10 minuta prije aktivacije alarma pa do samog incidenta. 

Zahvaljujući ovoj opciji, nedavno je uhvaćen američki političar koji je, nakon što je udario Teslu 3, pobjegao s mjesta nesreće bez da je ostavio podatke na koje bi ga vlasnik Tesle mogao kontaktirati. Willie Singletary prilikom izlaska s parkirališta udario je vozilo pored sebe, nakon čega je izašao iz svog Cadillaca, pogledao štetu na udarenim vozilima, kratko se zadržao i – otišao. Nije bio svjestan da ga cijelo vrijeme snimaju kamere iz Teslinog vozila kojima je savršeno upao u kadar te ga je vlasnik Tesle brzo prepoznao.

Predstavljanje Modela Y Model Y: Elon Musk predstavio najvažniji Teslin automobil do sada!

On je kontaktirao Singletaryja, koji je prvo demantirao da je sudjelovao u nesreći (inače, Willie je bivši sudac koji se prije nekoliko godina "proslavio" nakon što je lagao FBI-u tijekom jedne istrage oko potkupljivanja), no nakon što je upozoren da su ga kamere snimile i da postoji jasan dokaz nesreće, dao je informacije svog osiguranja koje će pokriti štetu od oko 2 tisuće dolara koja je nastala od udarca.

Izvor: Carcoops
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti