Pomoću ovog uređaja, napunit ćete vašu bateriju na smartphoneu 92% brže, za svega 39 dolara

Najveća mana svih proizvođača mobitela jest baterija. Sjećamo se svi vremena kada nam je baterija na mobitelu držala i po 3-4 dana bez potrebe za punjenjem...

Saša Fišter sasa@zimo.co | 01.06.2014. / 11:05

Pomoću ovog uređaja, napunit ćete vašu bateriju na smartphoneu 92% brže, za svega 39 dolara

Najveća mana svih proizvođača mobitela jest baterija. Sjećamo se svi vremena kada nam je baterija na mobitelu držala i po 3-4 dana bez potrebe za punjenjem, no danas, uz velike i vrlo kvalitetne ekrane, te svih ostalih sitnica, GPS, WiFi, 3G, 4G, baterija se naravno troši puno brže.

Iako će to očito ostati tako još jedno vrijeme, dobro bi bilo da barem postoji način kako bateriju brže napuniti, recimo umjesto 3h koliko je potrebno prosječnom mobitelu da se napuni, da ga napunimo za nekih sat vremena.

Izgleda kako je rješenje ovog problema na vidiku. Legion Meter je mali adapter koji se priključuje na vaš laptop preko USB-a i omogućuje da se vaš uređaj napuni čak 92% brže. Na uređaju se nalazi mali ekran na kojem možete podesiti neke osnovne stvari, primjerice koji uređaj želite puniti i neke od osnovnih informacija.

Brzinu punjenja određuje algoritam samog Legiona koji “uči kako vi koristite uređaj i računa korištenje energije 500 puta u sekundi što daje izuzetno točnu metriku”. 

Projekt je osvanuo i na Kickstarteru gdje je prikupio preko 312.000 dolara s još 18 dana do kraja kampanje, a traženo je samo 10.000 dolara! U videu iznad možete pogledati kako izgleda i kako funkcionira Legion Meter!

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti