Pomozimo im da čitaju - Funderbeam kampanja aplikacije za osobe s disleksijom

OmoReader u Hrvatskoj u ovome trenutku ima više od 4000 korisnika, od kojih je više od 1000 osoba s disleksijom.

Martina Čizmić | 28.03.2019. / 09:42

Disleksija, ilustracija (Foto: Getty Images)

Čitanjem se stječu znanja i šire horizonti. No ono što je za mnoge užitak, za osobe s disleksijom – prema nekim istraživanjima čak 10 posto hrvatske populacije su osobe s disleksijom – čitanje predstavlja nepremostiv izazov koji sa sobom nosi niz frustracija. Međutim, rješenje postoji i razvija se u Hrvatskoj, a vi ga možete podržati svojim financijskim doprinosom na platformi Funderbeam.

OmoLab višestruko je nagrađivani startup koji okuplja stručnjake, tvrtke i institucije različitih profila s ciljem razvoja alata za osobe s poteškoćama u čitanju. Jedan je od pobjednika treće generacije ZICER-ova predakceleracijskog programa Startup Factory razvio je mobilnu aplikaciju OmoReader, koja skupinom funkcija osobama s disleksijom pomaže u čitanju. Osnova ovog rješenja jest posebno oblikovano i prilagođeno pismo OmoType.

OmoReader u Hrvatskoj u ovome trenutku ima više od 4000 korisnika, od kojih je više od 1000 osoba s disleksijom. Već su sada potpisani ugovori s malim i velikim izdavačkim kućama koje integriraju rješenja OmoType i OmoReader u svoja digitalna i tiskana izdanja. Daljnji razvoj i izlazak na strana tržišta ove vrijedne aplikacije financirat će se ulaganjem u kapital putem Funderbeam SEE platforme.

Na ovaj način nudi se investiranje svima onima koji žele podržati razvoj ovog jedinstvenog projekta. Minimalno ulaganje u OmoLab iznosi 250 eura, a opširnije informacije o tvrtki i budućem poslovanju možete pročitati na platformi Funderbeam.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti