Poput Snapchata: Google testira zanimljive novitete u aplikaciji poruka na Androidu

Uskoro bi korisnicima Androida unutar aplikacije za slanje poruka mogli postati dostupni zanimljivi efekti bazirani na proširenoj stvarnosti.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 01.07.2019. / 14:28

Tipkanje (Foto: Getty images)

Dopisivanje preko poruka na Androidu uskoro bi moglo postati još zabavnije i zanimljivije. Iako danas velik broj ljudi komunicira putem posebnih aplikacija poput WhatsAppa, Vibera, Messengera i drugih, i dalje često koristimo klasične aplikacije za poruke na Androidu, odnosno iMessage na iPhoneu.

Navigacija (Foto: Getty Images) Budućnost navigacije: Google Maps smjerokazi uživo na ulicama

Google trenutačno testira nove mogućnosti u svojoj aplikaciji za poruke na kakve smo navikli u aplikacijama poput Snapchata. Riječ je o atraktivnim efektima baziranim na proširenoj stvarnosti, no treba napomenuti kako se ove opcije tek testiraju te nije poznato kada bi ih Google mogao službeno predstaviti. Također, postoji mogućnost da s vremenom ipak odustanu od uvođenja takvih efekata u Android Messagesu, ali s obzirom na to kakve su mogućnosti konkurentskih aplikacija, može se pretpostaviti da će Google ne samo predstaviti ove efekte,već raditi i na drugim, još atraktivnijim efektima.

Trenutačno se testira pet AR efekata – najzanimljiviji efekt jest zrakoplovna animacija u kojoj osoba "odleti"u avionu, dostupni su i efekti balona, konfeta i vatrometa te efekt anđela koji dodaje krila. Efekti se aktiviraju unutar poruka dodirom na ikonu kamere u kojoj se onda pojavljuju tri opcije – za fotografiranje, snimanje videozapisa te opcija efekti.

Harry Potter: Wizards Unite Pripremite štapiće jer ovog ljeta svi postajemo Harry Potter

Efekti zaista izgledaju odlično te ne sumnjamo da će ih korisnici, kada jednom postanu dostupni, često koristiti pri slanju poruka, a nadamo se kako je riječ samo o prvim od brojnih efekata baziranih na proširenoj stvarnosti koje će Google s vremenom predstaviti.

Izvor: Engadget
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti