Dopisivanje preko poruka na Androidu uskoro bi moglo postati još zabavnije i zanimljivije. Iako danas velik broj ljudi komunicira putem posebnih aplikacija poput WhatsAppa, Vibera, Messengera i drugih, i dalje često koristimo klasične aplikacije za poruke na Androidu, odnosno iMessage na iPhoneu.

Google trenutačno testira nove mogućnosti u svojoj aplikaciji za poruke na kakve smo navikli u aplikacijama poput Snapchata. Riječ je o atraktivnim efektima baziranim na proširenoj stvarnosti, no treba napomenuti kako se ove opcije tek testiraju te nije poznato kada bi ih Google mogao službeno predstaviti. Također, postoji mogućnost da s vremenom ipak odustanu od uvođenja takvih efekata u Android Messagesu, ali s obzirom na to kakve su mogućnosti konkurentskih aplikacija, može se pretpostaviti da će Google ne samo predstaviti ove efekte,već raditi i na drugim, još atraktivnijim efektima.

Trenutačno se testira pet AR efekata – najzanimljiviji efekt jest zrakoplovna animacija u kojoj osoba "odleti"u avionu, dostupni su i efekti balona, konfeta i vatrometa te efekt anđela koji dodaje krila. Efekti se aktiviraju unutar poruka dodirom na ikonu kamere u kojoj se onda pojavljuju tri opcije – za fotografiranje, snimanje videozapisa te opcija efekti.

Efekti zaista izgledaju odlično te ne sumnjamo da će ih korisnici, kada jednom postanu dostupni, često koristiti pri slanju poruka, a nadamo se kako je riječ samo o prvim od brojnih efekata baziranih na proširenoj stvarnosti koje će Google s vremenom predstaviti.

Izvor: Engadget