Porsche dizajnirao prelijep zvjezdani brod za pobunjenike koji nažalost nikad nećemo vidjeti u Ratovima zvijezda

Što Porsche i Ratovi zvijezda imaju zajedničko? Do ovog trenutka ništa, ali odsad će se masi zvjezdanih brodova u "daleko, daleko udaljenoj galaksiji" pridružiti još jedan - Porscheov.

Branimir Vorša | 16.12.2019. / 11:47

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Dizajneri Ratova zvijezda i Porschea zadali su si šestotjedni zadatak - napraviti posve novu liniju svemirskog broda za svijet Ratova zvijezda, baziranu na spoju četiri prethodna dizajna - X-wing, Y-wing, U-wing i Porscheovih perjanica (911, Taycan, Spyder). Sve to, naravno, uz blagoslov Lucasfilma.

Rezultat je njihove suradnje letjelica dostojna Ratova zvijezda koja je dobila naziv Tri-Wing S-91x Pegasus. Kao što joj naziv i sugerira, riječ je o konceptu letjelice s tri krila, dva superjaka pogonska motora na krilima te pilotskom kabinom koja nalikuje sportskoj kabini Porschea i nosom koji isto tako otkriva karakteristike Porschea.

Vizija Porschea i Boeinga Porsche i Boeing pripremaju se za "treću dimenziju putovanja"

Oliver Blume, CEO Porschea, i Mate Rimac, osnivač i CEO Rimac Automobila (Foto: Rimac Automobili) "Vjerujemo u Matu i njegovu tvrtku": Porsche povećao udio u Rimac Automobilima!

Položaj pilota preuzet je isto tako iz položaja vozača u kabini Spydera, a ne recimo borbenog modernog zrakoplova.

Koncept letjelice zamišljen je, s obzirom na predloške za dizajn, kao brod kojim bi upravljali dobri momci.

Ipak, novi međuzvjezdani svemirski brod osim što će se pojaviti u obliku metar i pol velike makete na premijeri devete i posljednje epizode u epskoj sagi Ratova zvijezda u Los Angelesu ovog tjedna, zasad će ostati samo virtualni 3D model.

U priloženom videu možete pogledati kako je tekao proces njegova stvaranja i sami procijeniti je li zaslužio mjesto među već proslavljenim ikonama letjelica u Ratovima zvijezda.

Izvor: slashgear.com

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti