"Vjerujemo u Matu i njegovu tvrtku": Porsche povećao udio u Rimac Automobilima!

Povećanje udjela jasan je dokaz zadovoljstva s dosadašnjim partnerstvom, a Porsche će nastaviti koristiti stručnost Rimca u elektrifikaciji vozila.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 06.09.2019. / 13:13

Oliver Blume, CEO Porschea, i Mate Rimac, osnivač i CEO Rimac Automobila (Foto: Rimac Automobili) (Foto: Rimac Automobili)

Dva dana nakon što je Porsche predstavio svoj prvi električni automobil, iz te su kompanije objavili da su povećali udio u Rimac Automobilima te on sada iznosi 15,5 posto. U lipnju prošle godine Porsche je kupio deset posto udjela u hrvatskoj kompaniji, a povećanje udjela jasan je dokaz zadovoljstva s dosadašnjim partnerstvom koje će se nastaviti i dalje te će Porsche iskoristiti stručnost Rimca u elektrifikaciji vozila, pogonskim sklopovima, baterijama, motorima i inverterima.

Porsche Taycan Službeno predstavljen prvi električni Porsche: Taycan je sportska zvijer!

Prilikom objave o povećanju udjela legendarnog njemačkog proizvođača sportskih automobila u njegovoj kompaniji, Mate Rimac komentirao je kako je upravo potpisivanje partnerstva s Porscheom prije više od godine dana bila jedna od najvažnijih prekretnica u povijesti njegove kompanije: "Činjenica da Porsche sada povećava svoj ulog najbolja je potvrda naše suradnje i osnova za još bliži odnos".

Iako su tek na početku partnerstva, Rimac kaže da su njihova velika očekivanja već ispunjena, a kaže i da imaju brojne ideje koje u budućnosti žele ostvariti s njemačkim partnerima.

Lutz Meschke, zamjenik predsjednika Izvršnog odbora i glavni financijski direktor Porsche AG-a, rekao je kako su tijekom posljednje godine pozorno pratili pozitivan razvoj Rimac Automobila te mu je vrlo brzo postalo jasno da Porsche i Rimac mogu puno naučiti jedni od drugih: "Vjerujemo u Matu Rimca i njegovu tvrtku, tako da smo sada povećali svoj udio i proširujemo suradnju u baterijskoj tehnologiji".

Mate Rimac Kako je mladi inovator iz Svete Nedelje upisao Hrvatsku na kartu automobilske industrije budućnosti

Proširenje suradnje uvelike će pomoći pri daljnjem širenju kompanije i povećanju proizvodnje komponenti te će, napominju iz Rimac Automobila, omogućiti poslovanju podršku većem opsegu partnera proizvodnjom u rasponu od naprednih pogonskih sustava, do najnaprednijih infotainment i connectivity sustava.

Ovo je još jedan veliki uspjeh za Matu Rimca i njegovu kompaniju te još jedna potvrda kako velikani svjetske automobilske industrije s velikim zanimanjem prate tehnologiju koja se razvija u Svetoj Nedelji i koja je dominantna na globalnom tržištu električnih vozila, što nam i dalje zvuči nevjerojatno.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti