Posao između YouTubea i Googlea vrijedan 1.65 milijardi dolara sklopljen je u Denny's-u

Na konferenciji TechCrunch Disrupt koja je odvija u Beijingu gostovalo je mnogo značajnih osoba iza svijeta biznisa.

Zimo Zimo Zimo | 31.10.2011. / 08:34

Posao između YouTubea i Googlea vrijedan 1.65 milijardi dolara sklopljen je u Denny's-u

Na konferenciji TechCrunch Disrupt koja je odvija u Pekingu gostovalo je mnogo značajnih osoba iza svijeta biznisa.

Među njima je i Steven Chen koji je sa kolegama Chadom Hurleyom i Jawed Karimom 2005. godine pokrenuo revolucionarni video servis YouTube. Samo godinu dana kasnije, Google je za 1.65 milijardi dolara kupio ovaj servis, a Chen je ne Disruptu ispričao kako se sve odvijalo.

Chen je istaknuo kako je cjelokupni posao obavljen u samo tjedan dana, te kako se našao sa direktorima iz Googlea i Yahooa, uključujući i Jerry Yanga iza Yahooa u Palo Altu u restoranu Denny's. 'Nismo se željeli naći u uredima, pa smo tako razmišljali koje je to mjesto gdje nikad nitko od nas ne bi želio ići' nadodao je Chen.

Veliku ulogu u ovom poslu odigrao je ondašnji CEO Googlea Eric Schmidt koji je obećao osnivačima neograničene resurse u zamjenu za beskonačne količine sretnih korisnika i beskonačnu količinu dobrog sadržaja. 'Ovdje su svi resursi koje Google ima u svijetu, odaberite što želite' rekao je Schmidt.

'Dvanaest mjeseci bilo nam je dopušteno raditi što god smo poželjeli. Bilo je to nevjerojatno ohrabrenje od Erica.' istaknuo je Chen. Pogledajte i cijeli video sa TechCrunch Disrupta.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti