Valve, tvrtka koja stoji iza ovog multimedijalnog projekta s naglaskom na igre, objavila je i kako će od sutra krenuti se isporukom posebnih Steam Box računala.

Istina, radi se samo o ograničenoj isporuci od 300 komada računala, koje će dobiti isto toliko sretnika, od brojnih ljubitelja Steama koji su se prijavili za svojevrsno "nagradno izvlačenje". Ako ste i vi jedan od onih čija je prijava otišla prema Valveu, ukoliko ste izabrani da vam poklone prototip Steam Boxa, u tijeku današnjeg dana bi trebali primiti obavijest... Ako se to pak ne dogodi, nećete morati predugo čekati, jer je najavljeno kako će komercijalna prodaja Steam Box računala početi 6. siječnja 2014.

No, za razliku od strogo ograničene verzije računala, Steam OS, Valveov operativni sustav, biti će dostupan za preuzimanje počevši od sutra. Iz Valvea su, za svaki slučaj, obavijestili sve zainteresirane za preuzimanje njihovog operativnog sustava kako isti "ne mora nužno biti jednostavan za instalaciju, osim ako niste pasionirani i neustrašivi Linux haker". Ne sumnjamo da će biti dovoljan broj onih koji će ipak poželjeti instalirati Steam OS istog trena kada postane dostupan, a za sve ostale preporučamo neka slijede upute Valvea, iz kojega su dodali "pričekajte 2014., dok se OS ne istestira, pa ga tek onda instalirajte". 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju