Posljednja šansa za besplatni internet: EU u lipnju dijeli zadnje eure za WiFi4EU

Kroz prethodna tri natječaja 438 jedinica lokalne samouprave iz Hrvatske već je osvojilo vrijednosne kupone ukupne vrijednosti 6.570.000 eura.

Martina Čizmić | 24.05.2020. / 10:05

Besplatan Wi-Fi (Foto: Getty Images) (Foto: Getty Images)

Europska komisija najavila novi datum četvrtog kruga dodjele bespovratnih sredstava iz WiFi4EU inicijative koji se trebao održati u ožujku, ali je zbog situacije s koronavirusom u Europi odgođen. 

Posljednji, četvrti poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz WiFi4EU inicijative bit će otvoren 3. lipnja 2020. u 13 sati i trajati će do 4. lipnja 2020. u 17 sati

Besplatan Wi-Fi (Foto: Thinkstock) EU odobrio dodatnih 8 mjeseci za realizaciju besplatnih Wi-Fi mreža po Europi

Besplatan Wi-Fi (Foto: Getty Images) Nova prilika za besplatni internet: EU dodjeljuje bespovratnih 14,2 milijuna eura za WiFi4EU

Ovog puta predviđena je dodjela 14,2 milijuna eura kroz 947 vrijednosnih kupona, u pojedinačnom iznosu od 15 tisuća eura. Odabir će se vršiti po kriteriju prvenstva, odnosno redoslijeda zaprimanja prijave elektroničkim putem (first come-first served). Minimalni broj vrijednosnih kupona koji je osiguran za svaku zemlju članicu, neovisno o redoslijedu prijave na poziv, je 15 (što u protuvrijednosti iznosi 225 tisuća eura), dok maksimalni broj nije određen.

Kao i u prethodna dva poziva, prihvatljivi korisnici dodijeljenih sredstava bit će jedinice lokalne samouprave ili udruženja jedinica lokalne samouprave koje do sada nisu osvojile niti jedan vrijednosni kupon, a registrirane su na portalu WiFi4EU.

Surfanje internetom, ilustracija (Foto: Getty Images) Više od 100 hrvatskih gradova i općina dobiva besplatan Wi-Fi: Pogledajte je li i vaše mjesto na popisu

Kroz prethodna tri natječaja 438 jedinica lokalne samouprave iz Hrvatske već je osvojilo vrijednosne kupone ukupne vrijednosti 6.570.000 eura. Time je gotovo 80% hrvatskih općina i gradova osvojilo vrijednosne kupone, a veliki broj njih već je implementirao WiFi rješenja na svojim područjima.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti