Novi servis Google Wallet omogućuje korisnicima za sada samo Nexus S 4G telefona na Sprint mreži plaćanje putem ovog mobilnog uređaja.

Telefon u sebi ima ugrađen NFC (near field communication) čip koji omogućuje plaćanje na kratke udaljenosti putem mobitela odnosno približavanjem uređaja na odašiljač pomoću kojeg možete ostvariti plaćanje.

Osim potrebnog Nexus S uređaja i Sprint mreže, Google Wallet možete koristiti samo sa Citi MasterCard ili Visa karticama, a uskoro stiže i mogućnost plaćanja putem Discover i American Express kartica, dakle u narednom razdoblju možete zaboraviti korištenje Google Walleta u našoj regiji.

Google Wallet funkcionira na vrlo sličan način kao što funkcionira kreditna kartica, dakle, na vašem Android telefonu moći ćete odabrati kompatibilan čitač kartica u odabranoj trgovini nakon čega ćete moći ostvariti kupnju klikom, odnosno slanjem vaših podataka prodavaču bez potrebe za provlačenjem fizičke kartice.

Navodi se kako je, unatoč nekim sumnjama, Google Wallet sigurniji način plaćanja nego što je to slučaj sa kreditnim karticama, pa tako za vrijeme ugašenog ekrana vašeg telefona nije moguće plaćati niti pohranjivati bilo kakve podatke. Također, ukoliko posljednjih 30 sekundi niste koristili Google Wallet, od vas će se zahtijevati ponovno upisivanje PIN-a.

Uz Google Wallet ide i Google Offers, servis koji će vam omogućiti potpuno novi način kupovine. Uzmimo za primjer da prolazite pokraj neke trgovine. Ukoliko ta trgovina ima neke specijalne ponude vama će na mobitel stići poruka sa tom ponudom.

O Google Walletu pričat će se još puno, stoga nećemo trošiti riječi već možete pogledati video u kojem je ukratko objašnjeno sve. Google je upravo promijenio način kako kupujemo!

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju