Postoji li bolji telefon po ovoj cijeni? Xiaomi oduševio novim modelom smartphonea

Snažan hardver, odlične kamere i pristupačna cijena odlike su novog Xiaomijeva telefona koji bi mogao pomrsiti račune najvećim kompanijama na tržištu.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 01.06.2018. / 11:33

Xiaomi Mi 8 Explorer Edition (Foto: Xiaomi) (Foto: Xiaomi)

Iza Xiaomija je odlično razdoblje u kojem su zabilježili veliki porast prodaje pametnih telefona, a nakon što su predstavili novi flagship Mi 8, možemo zaključiti da ono najbolje tek dolazi. Ova kompanija odavno se izdvojila iz mase kineskih mobilnih proizvođača koji korisnike osvajaju kombinacijom solidnog hardvera i pristupačne cijene te je danas globalno poznati (mobilni) brend koji je u prvom kvartalu ove godine zauzeo četvrto mjesto na tržištu pametnih telefona i čija bi tržišna vrijednost nakon izlaska na burzu mogla dosegnuti čak 100 milijardi dolara.

Xiaomi Mi 8 (Foto: Xiaomi) (Foto: Xiaomi)

Njihov posljednji model Mi 8 koristi već provjerenu formulu vrhunske kvalitete za mnogo manje novca u odnosu na konkurentske uređaje sa sličnim opcijama te bi mogao biti jedan od popularnijih pametnih telefona ove godine. Dizajnom podsjeća na iPhone X – to se pogotovo odnosi na hardverski dio u vrhu ekrana (notch) na kojem se nalaze kamere, a prema specifikacijama koje su predstavljene, čini se kako bi i hardverski mogao parirati najjačem Appleovu telefonu.

Vrhunski hardver

Pokreće ga Snapdragon 845 čipset te ima 6 GB RAM-a, a u prodaji će biti dostupni modeli sa 64, 128 i 256 GB memorije. Dijagonala ekrana iznosi 6,21 inča uz rezoluciju od 2248 x 1080 piksela, sa stražnje strane nalaze se dvije kamere od 12 MP, dok se s prednje strane nalazi kamera od 20MP s otvorom blende f/2.0. Za kvalitetnije fotografije brine se umjetna inteligencija, a iz kompanije napominju kako su na stranici koja ocjenjuje kvalitetu fotografija DxOMark dobili odlične ocjene te njhov uređaj spada u sam vrh kada je u pitanju kvaliteta fotografija.

Osim tog modela Xiaomi je predstavio i Mi 8 Explorer Edition koji donosi još neke napredne opcije poput senzora za otiske prstiju implementiranog u sam ekran, zatim 3D prepoznavanje lica i transparentni stražnji dio telefona koji izgleda iznimno aktraktino. Također, dolazi i s jačim hardverom (8 GB memorije), 128 GB prostora za pohranu podataka te višom cijenom u odnosu na običnu verziju.

Xiaomi Mi 8 SE (Foto: Xiaomi) (Foto: Xiaomi)

Također, iz Xioamija stiže i verzija tog telefona s manjim ekranom (dijagonala od 5,88 inča) i Snapdragonom 710. Zanimljivo, ime telefona bit će Mi 8 SE, po uzoru na Apple i njegov iPhone SE.

Novi telefoni prvo će se pojaviti na kineskom tržištu – Mi 8 i 8 SE bit će dostupni između 5. i 8. lipnja, dok će se Explorer Edition u prodaji pojaviti nešto kasnije. Za ljubitelje Xiaomija vjerojatno najvažnija informacija vezana je za cijenu uređaja te će na kineskom tržištu Mi 8 biti dostupan za oko 420 dolara, Explorer Edition koštat će 575 dolara, dok će cijena najmanjeg i najslabijeg modela iznositi oko 280 dolara.

Izvor: The Verge

 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti