Potpisivanjem ugovora o suradnji Ina pokrenula "ANI" program potpore startupovima

ANI program uključuje tri partnera, ZICER, Algebra LAB i Step RI, tri start-up inkubacijska programa, dva hackatona i niz manjih događanja.

Martina Čizmić | 28.08.2019. / 17:49

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Svečanim potpisivanjem ugovora između Ine i ZICER-a pokrenut je sveobuhvatan startup program, ANI, u kojem će sudjelovati i Inini partneri Algebra i Step RI. Cilj je novog programa privući i akcelerirati inovativne ideje, timove i startupove u skladu s najboljim praksama vodećih kompanija kao i vlastitom razvojnom vizijom.

Ovo partnerstvo razvojnim timovima i startupovima donosi suradnju s najvećom hrvatskom naftnom kompanijom, testiranje ideja te dodatnu stručnu i financijsku podršku

ANI je, kako je istaknuto na potpisivanju, kratica od „akceleriranje novih ideja“, ali i INA čitana unazad, čime se želi naglasiti namjera Ine da sagleda poslovne izazove iz druge perspektive, sa stajališta novih tehnologija i potencijalno novih načina obavljanja poslova. ANI program uključuje tri partnera, ZICER, Algebra LAB i Step RI, tri start-up inkubacijska programa, dva hackatona i niz manjih događanja.

INA je pokrenula sveobuhvatan start-up program za privlačenje inovativnih ideja, timova i start-upova u skladu s vlastitom razvojnom vizijom koja prati promjene na tržištu kako bismo se prilagodili novim navikama kupaca i dugoročno ostali njihov prvi odabir. Projektom ANI povezujemo se sa start-up zajednicom i ulazimo u prostor razvoja novih ideja i poslovnih modela u njihovoj ranoj fazi, stoga ovim putem pozivam sve zainteresirane da nam se jave, izjavio je Marijan Mrkonjić, direktor Novih biznisa Ine.

Startup Factory, prvi javno financiran predakceleracijski program u Zagrebu i šire, pokrenuli smo 2016. godine. Kroz intenzivnu edukaciju, mentorsku i infrastrukturnu podršku tu se razvijalo 39 timova, a najboljih 16 ostvarilo je i bespovratna sredstva Grada Zagreba u iznosu višem od 2 milijuna kuna. Danas oni rade na daljnjem razvoju, privlače investicije i osvajaju strana tržišta. Spremni smo za Startup Factory 2019 kojem partnerstvo s Inom donosi novu širinu te svježe prilike za testiranje i implementaciju ideja, dodao je Frane Šesnić, direktor ZICER-a.

Algebra LAB je pravo mjesto za nove, tehnološki napredne ideje i projekte kojima treba mentorska i inženjerska podrška te smo po tome prilično jedinstveni, jer na jednom mjestu osiguravamo podršku kroz obrazovne, istraživačke, tehnološke i logističke kapacitete. U ovaj projekt unosimo iskustvo jedanaest generacija u posljednjih sedam godina, ali i veliku energiju Algebre sa svojih 500 nastavnika, istraživača i znanstvenika, istaknuo je Hrvoje Balen, član Uprave Algebre.

INA i prerada nafte je oduvijek u Rijeci sinonim visokotehnološke proizvodnje i industrijske primjene novih znanja. ANI@StepRi Playpark kao zajednički program inkubacije otvara novu dimenziju našeg modela podrške start-upovima, no za Step Ri je partnerstvo s Inom silno važno i kao simbol tehnološke reindustrijalizacije Rijeke i stvaranja suvremenog, na inovacijama utemeljenog gospodarstva, rekao je Boris Golob, direktor Step RI.

Prijave za četvrti ciklus ZICER-ovog predakceleracijskog programa Startup Factory su u tijeku te će biti otvorene do 15. rujna 2019. godine. Više informacija doznajte na web stranici: http://startupfactory.zicer.hr/.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti