Potpuno drukčiji telefon: LG predstavio model Wing s dva ekrana

LG se odlučio na potpuno neuobičajen, mogli bismo reći i neočekivan način uporabe dvaju ekrana.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 17.09.2020. / 13:25

Pametni telefoni godinama su imali sličan dizajn, no zahvaljujući tehnološkom napretku i razmišljanju "izvan kutije", sve je više modela (r)evolucionarnog dizajna te je naglasak na većoj površini ekrana ili više njih. Samsung i Motorola tako su nedavno predstavili nove generacije svojih telefona sa savitljivim ekranima, dok je Microsoftov Surface Du zanimljiv po tome što ima dva ekrana.

Slika nije dostupna Telefon koji se željno iščekuje već godinu dana: Stiže smartphone s dva ekrana

LG je također predstavio svoj smartphone s dva ekrana, no njihov je pristup potpuno drukčiji, ali i prilično zanimljiv. Smartphone je nazvan LG Wing i na prvi pogled čini se kao klasičan telefon koji je malo deblji u odnosu na prosječne uređaje. No brzim pokretom prsta ekran se može okrenuti tako da u odnosu na kućište stoji horizontalno pa je cijeli uređaj sličan obliku slova “T”, odnosno čini se kao da ima krila. Kada se glavni ekran pomakne, otkriva se donji dio kućišta koji skriva - još jedan ekran.

U oba slučaja riječ je o OLED ekranima - dijagonala većeg ekrana iznosi 6,8 inča, dok manjeg iznosi 3,9 inča, a način na koji se ekrani mogu koristiti u tandemu je raznolik i korisnici ga mogu prilagoditi sebi. Npr. moguće je na gornjem ekranu gledati videozapise s YouTubea, a na donjem tražiti nove videozapise ili surfati internetom. Također, na donjem se ekranu mogu prikazivati kontrole za filmove i pjesme i direktno s njega prebacivati sadržaj, stišavati, pauzirati itd. Posebno je zanimljiv način na koji se dva ekrana mogu koristiti pri fotografiranju ili snimanju videa jer se donji dio telefona može koristiti kao stalak, a na ekranu se mogu odabirati razne opcije za snimanje. Naravno, telefon se uvijek može koristiti klasično, bez otvaranja velikog ekrana i tada se koristi kao i svaki drugi smartphone.

Što se hardvera tiče, ovo je uređaj srednje kategorije koji pokreće Snapdragon 765G, ima 8 GB memorije i 256 GB prostora za pohranu koji se dodatno mogu proširiti microSD memorijskim karticama. Kapacitet baterije iznosi 4000 mAh i trebala bi izdržati cijeli dan korištenja, uključujući i korištenje manjeg ekrana, a svi koji u budućnosti namjeravaju surfati mobilnim mrežama nove generacije cijenit će i podršku za 5G.

Slika nije dostupna Nova generacija savitljivog Razra sada ima podršku za 5G

Ljubitelji fotografije, osim inovativnog načina snimanja s Wingom, cijenit će i tri stražnje kamere - glavnu rezolucije 64 MP, 13 MP ultraširoku kameru te 12 MP Gimbal Motion kameru, dok rezolucija selfie kamere iznosi 32 MP i riječ je o motoriziranoj pop-up kameri.

O LG-jevu Wingu znamo gotovo sve informacije, no iz južnokorejske kompanije još nisu objavili dvije važne stvari - prva je kada će se ovaj uređaj pojaviti na tržištu i, što bi mnogima moglo biti najvažnije, koliko će stajati.

Izvor: Android Authority

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti