Potvrđen Google Wallet

Zadnjih nekoliko dana se nagađalo kako će Google danas održati press konferenciju na kojoj će objaviti servis mobilnog plaćanja i sada je potvrđeno.

Zimo Zimo Iva Krc | 26.05.2011. / 08:27

Potvrđen Google Wallet

Zadnjih nekoliko dana se nagađalo kako će Google danas održati press konferenciju na kojoj će objaviti  servis mobilnog plaćanja i sada je potvrđeno.

Servis će se zvati Google Wallet i bit će lansiran kasnije ovog ljeta.

Potvrđeno je i da je Google sklopio dogovore s nekoliko maloprodajnih lanaca uključujući Macy's, Subway, The Container Store, koji je i sam obavijest stavio na svoju stranicu, u koje će mobiteli s posebnim NFC (near field communication) čitačima POS uređaja (čitač kreditnih kartica) stići početkom rujna i kupci će tada moći platiti kupovinu samo tipkanjem po svom čitaču.

Tako će Googleov Android biti prva mobilna platforma za mobilno plaćanje iako su Nokijini mobiteli prvi imali NFC čipove a iOS se pak puno jednostavnije koristi i realno Google zasad nije bio lider na području mobilnih plaćanja.

Prva testiranja s ovim Androidima će se obavljati u 5 najvećih američkih gradova od kojih pak prvo u New Yorku i San Franciscu, a kao što smo obavještavali, navodno će Nexus S biti prvi mobitel koji će to omogućiti.

Nagađa se da je u cijelu priču umiješan i MasterCard a detaljnije informacije ćemo ipak saznati na današnjoj presici.

Via ThisisMyNext

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti