Povijest Appleovih telefona: Ovo je najbolji iPhone

Apple je do sada predstavio deset verzija iPhonea – od revolucionarnog prvog modela koji je promijenio cijelo tržište pametnih telefona pa do velikog iPhonea 6 Plus

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 30.12.2014. / 15:20

Povijest Appleovih telefona: Ovo je najbolji iPhone

Apple je na početku predstavljao jedan novi model iPhonea godišnje, no pod pritiskom konkurencije i sa sve većim zahtjevima tržišta, posljednjih godina Cook i ekipa predstavljaju po dva nova modela godišnje. S ovogodišnjim modelima iPhone 6 i 6 Plus, broj do sada predstavljenih Appleovih telefona popeo se na deset. Naravno, posljednji modeli su i najkvalitetniji i najbolji Appleovi telefoni koji imaju najveće ekrane, najbolje procesore te su puno napredniji od ranije predstavljenih modela. Na Business Insideru pokušali su usporediti ove telefone i odabrati najbolji iPhone u odnosu na dizajn, njegov utjecaj i 'mjesto koje zauzima u povijesti tehnologije' te njihova lista najboljih iPhonea izgleda ovako:

10. iPhone 3GS – na posljednjem mjestu nalazi se model 3GS za kojeg kažu da se ne mogu sjetiti niti jedne stvari po kojoj je poseban i po kojoj se izdvaja od ostalih modela. Ima isti dizajn kao i model 3G, ima mogućnost snimanja videa i standardno povećanje brzine, ali se općenito ne izdvaja po nekim mogućnostima.

9. iPhone 4S – ovaj model ima isti problem kao i 3GS – donosi mala poboljšanja, ali nikakve posebne novitete.

8. iPhone 6 – za posljednje predstavljeni iPhone novinari BI-a kažu kako bi mogao biti najprodavaniji Appleov telefon u povijesti, no svrstali su ga tek na osmo mjesto. Naime, po njima ovo je najgore dizajnirani iPhone kojeg je teško razlikovati od konkurenata poput Galaxyja S5 ili HTC-a One.

7. iPhone 5 – ovo je dotjeranija i tanja verzija iPhonea 4, ali nje niti blizu najljepšeg ili najznačajnijeg Appleovog telefona. Također, korisnici crnog iPhonea 5 imali su problema s ogrebotinama.  

6. iPhone 3G – kada ga je Apple predstavio, ovaj je telefon bio kilometrima ispred konkurencije. Bio je to fantastičan smartphone koji je predstavljao veliki korak naprijed u odnosu na originalni model, no s obzirom na plastičan dizajn, ne može se proglasiti jednim od najboljih modela Appleovih telefona.

5. iPhone 5C – iako ovaj model neki analitičari smatraju promašajem, na listi Business Insidera on je zauzeo peto mjesto. Njegova najveća prednost je zabavan dizajn i različite boje s kojima se razlikuje od ostalih telefona te 'izgleda odlično'.

4. iPhone 5S – ovaj model iPhonea predstavljen je u novim bojama te je bio puno atraktivniji od svog prethodnika.  

3. iPhone – originalni model koji je promijenio cijelo tržište pametnih telefona zaslužuje posebno mjesto na ovoj ljestvici. Iako nije bio savršen, prvi iPhone bio je revolucionaran.

2. iPhone 6 Plus – smartphone koji bodove ne dobiva na ljepoti i dizajnu, već na velikom i za Apple revolucionarnom ekranu – s ovim je telefonom Apple iznenadio i oduševio brojne korisnike koji su dugo vremena čekali da ova kompanija predstavi iPhone s velikim ekranom.

1. iPhone 4 – ovo je, po izboru Business Insidera, najljepši iPhone ikada za kojeg kažu da će za 40 godina izgledati jednako lijepo kao i na dan kada je predstavljen te dodaju da je riječ o 'umjetničkom djelu'.

Što vi mislite – koji je po vama najljepši i najbolji model iPhonea do sada?

Foto: AFP

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti