Povjerovala slatkim pričama "virtualnog muškarca", pa ostala bez više od 100 tisuća kuna

Prevaranti tragaju za žrtvama kako bi ostvarili protupravnu imovinsku korist, služeći se raznim načinima obmane, pružaju lažnu pažnju i sl.

Hina | 14.11.2022. / 20:06

Internetska prijevara, ilustracija (Foto: Getty Images)

 Novi slučaj tzv. romantične prijevare - kojom je 'virtualni muškarac' u zabludu doveo 65-godišnjakinju obećanjem da će joj se preselili po odlasku u mirovinu, za što mu je uplatila više od sto tisuća kuna - policija je iskoristila kako bi još jednom građane pozvala na oprez.

Brodsko-posavska policija u ponedjeljak je priopćila kako kriminalistički istražuje navode iz prijave te žene s područja Slavonskog Broda, koja se im požalila da je prevarena.

Ljubav na internetu, ilustracija Upoznala "vlasnika tvornice automobila u Francuskoj" na društvenim mrežama pa ostala bez nekoliko stotina tisuća kuna

Riječ je, kažu, o internetskoj prijevari kojom je 65-godišnjakinja oštećena za ukupno više od 100 tisuća kuna nakon što je od ožujka, putem jedne od društvenih mreža, ostvarila virtualni kontakt s muškarcem te povjerovala njegovim tvrdnjama da će joj se preseliti po odlasku u mirovinu.

Ona mu je u više navrata uplatila veći novčani iznos za troškove transporta i carinjenja "paketa" koje joj je poslao.

Žene, budite oprezne u internetskoj komunikaciji s nepoznatima

Iz policije i ovoga puta upozoravaju kako sve češće bilježe slučajeve tzv. romantične prijevare te upozoravaju građane, osobito žene, da budu oprezne pri komunikaciji na društvenim mrežama i stranicama za upoznavanje.

Napominju kako prevaranti tragaju za žrtvama kako bi ostvarili protupravnu imovinsku korist, služeći se raznim načinima obmane, pružaju lažnu pažnju i sl.

Slika nije dostupna Nemojte si upropastiti Valentinovo! Evo kako izbjeći "romantične prijevare" na internetu

'Romantični prevaranti' pritom kroz komunikaciju iskazuju snažne osjećaje prema žrtvi, a nakon što zadobiju njeno povjerenje traže novac, darove ili podatke o bankovnim karticama. Također, mogu tražiti i da im žrtva pošalje osobne fotografije ili videozapise.

Policija zato poziva građane da ne prihvaćaju komunikaciju s osobama na društvenim mrežama za koje nisu u mogućnosti provjeriti njihov identitet i postojanje, a posebno da ne vjeruju ovakvim ili sličnim ponudama putem društvenih mreža.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti