Povlačenje Notea 7? Samsung priprema oštre mjere!

Zbog problema s baterijama na Noteu 7 Samsung je obustavio daljnje isporuke ovog telefona, a sljedećeg tjedna mogli bi najaviti njegovo povlačenje s tržišta i zamjenu neispravnih baterija

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 02.09.2016. / 08:37

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nakon što je protekle dvije godine Samsung imao problema s padom profita i smanjenjem isporuka pametnih telefona (iako su kroz većinu tog razdoblja i dalje dominirali na smartphone tržište), u ovoj su kompaniji u 2016. bili i više nego zadovoljni sa stanjem na tržištu. Tehnološki mediji i korisnici odlično su prihvatili nove modele iz Galaxy S serije, a vrhunac je bilo predstavljanje phableta Galaxy Note 7 početkom kolovoza koji je 'pokupio' brojne pohvale te su ga neki novinari proglasili najboljim telefonom na svijetu. No, nakon početka prodaje novog Notea, internetom su počele kružiti fotografije telefona čije su baterije eksplodirale, a sve je kulminiralo najavom iz Samsunga kako će privremeno prekinuti s isporukama ovih modela dok točno ne utvrde o kakvom se problemu radi.

Prema nekim novima glasinama, čini se kako ova kompanija, kako su to komentirali na The Vergeu, priprema 'drastičan potez bez presedana' – povlačenje svih do sada prodanih modela Notea 7. Na ovoj stranici pozivaju se na medije iz Južne Koreje koji tvrde da će Samsung prvo objaviti rezultate istrage vezane uz probleme s baterijama (to će biti tek za vikend ili početkom sljedećeg tjedna) te bi nakon toga mogli najaviti povlačenje do sada prodanih primjeraka na kojima bi, kažu na Korea Heraldu, besplatno zamijenili baterije. 'Najvažnija stvar za nas jest sigurnost naših korisnika te ne želimo razočarati naše lojalne korisnike', komentirao je jedan anonimni izvor iz Samsunga situaciju s novim Noteom.

Galaxy Note 7 dostupan je na deset tržišta te su iz ove kompanije ranije objavili kako je potražnja za ovim uređajem nadmašila sva očekivanja. Ako zaista dođe do globalnog povlačenja novih modela Notea, to bi bio veliki udarac za Samsung koji može utjecati na ukupnu prodaju njihovih telefona u drugoj polovici godine.

Samsung je ranije Note modele predstavljao početkom rujna na IFA sajmu u Berlinu, no od pojave iPhonea Plus s velikim ekranom koji je glavni konkurent Noteu, južnokorejska kompanija odlučila se na ranije predstavljanje Notea kako bi ovaj telefon već bio u prodaji prije nego Apple predstavi novi model velikog iPhonea. iPhone 7 Plus stiže sljedećeg tjedna, a dok Cook bude predstavljao sve novitete novog modela velikog iPhonea (dosadašnje glasine kažu kako nekih značajnih novosti ipak neće biti), Samsung bi mogao najaviti povlačenje/zamjenu svih do sada prodanih modela Notea 7.  

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti