Poznati festival kreće i u virtualne vode: Ulaze u Multiverse i izdaju NFT

Najavili su kako će festivalska NFT kolekcija biti multidimenzionalna, odnosno osim digitalne umjetnosti sa sobom će nositi i posebno kreirano iskustvo uživo.

Martina Čizmić | 02.02.2022. / 16:34

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Popularni EXIT festival u posljednje je vrijeme krenuo u virtualne vode. To ne znači da se i dalje neće održavati u fizičkom obliku tijekom ljeta, već i da će posjetitelji moći uživati u dobroj glazbi i atmosferi, čak i ako fizički ne mogu biti na samom festivalu. 

Naime, u sklopu izložbe Expo 2022 Dubai, posjetitelji Srpskog paviljona imaju priliku doživjeti EXIT festival u virtualnoj stvarnosti i to s mjesta koja nikome nisu dostupna – točno pored Davida Guette na Glavnoj pozornici ili uz Solomuna i Paula Kalkbrennera na Dance Areni.

Kako bi stvorili dojam da je gledatelj zaista na pozornici, poznate festivalske lokacije snimljene su 8K 360 VR kamerom prošlog srpnja. Tako kroz EXIT VR, posjetitelji u Dubajiu mogu biti na dunavskom Varandinskom mostu, koji svake godine pređe na tisuće ljudi kako bi stigli do Petrovaradinske tvrđave i festivala, "prošetati" kroz glavni ulaz i raskršće koje vodi do brojnih festivalskih pozornica i zona, a na Glavnoj sceni čeka ih David Guetta i druge zvjezde, dok pogled na hram elektronske glazbe i jutra za pamćenje mogu imati i iz VIP zone.

Osim toga, objavili su i kako ulaze u metaverse te najavili predstavljanje specijalne digitalne umjetnosti u obliku nezamjenljivih tokena, odnosno NFT-ova. Prva Exitova NFT kolekcija bit će kreirana u suradnji s velikim glazbenim zvijezdama te biti dostupna u sljedećih nekoliko tjedana. Najbrži obožavatelji Exita, koji se pridruže novopokrenutoj Discord zajednici, dobit će na poklon ekskluzivan NFT limitirane serije, koji će se djeliti samo ovom prilikom i vlasnicima pružiti ekskluzivne sadržaje i druge benefite, kao i poseban status unutar Exitove digitalne zajednice.

Većina NFT-ova u Exitovoj kolekciji bit će kreirana tako da mogu koristiti u Multiverseu, u čijem razvoju EXIT sudjeluje. Kako su pojasnili, u toj 3D web stvarnosti, pokretanoj najnovijim tehnologijama, glazbenici i autori će biti stavljeni u centar glazbene industrije, a u suradnji s vodećim svjetskim IT kompanijama, razvija se zajednica u kojoj će niz različitih platformi staviti umjetnike i kreativce u epicentar zbivanja te njihovim fanovima ili onima koji će to tek postati, pružiti inovativne načine interakcije, komunikacije i iskustva.

Dodaju i kako će festivalska NFT kolekcija bit će multidimenzionalna, odnosno osim digitalne umjetnosti sa sobom će nositi i posebno kreirano iskustvo uživo. 

Lansiranje NFT kolekcije rezultat je i suradnje Exita i SolSea pa će tako Exitovi NFT-ovi biti dostupni kroz virtualnu trgovinu SolSea, a sve informacije o glazbenim zvijezdama s kojima je napravljena umjetnička suradnja, datum objave kolekcije, kao i svi drugi detalji, bit će objavljeni premijerno u sklopu Exitove zajednice na Discordu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti