Poznato je kada će SpaceX ponovno pokušati lansirati Starship

SpaceX bi mogao pokušati lansirati svoj divovski raketni sustav Starship u orbitu u ožujku, rekao je njegov šef, milijarder Elon Musk, što je posebno važno u kontekstu plana o slanju astronauta NASA-e na Mjesec u idućih nekoliko godina.

Hina | 07.02.2023. / 08:20

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Ako preostali testovi prođu dobro, pokušat ćemo lansirati Starship sljedeći mjesec, rekao je Musk odgovarajući na tvit o Starshipu.

Musk je u siječnju rekao da postoji "prava prilika" za lansiranje Starshipa krajem veljače, dodajući da se pokušaj lansiranja u ožujku čini vrlo vjerojatnim.

Slika nije dostupna SpaceX za sljedeći mjesec planira lansiranje Starshipa

Eksplozija prilikom testiranja Booster 7 prototipa u SpaceX-u VIDEO Novi spetakl na testiranju u SpaceX-u: "Bogati! Pa, to je bilo neočekivano!"

SpaceX od prošle godine nastoji lansirati svoj divovski Starship u orbitu po prvi put, ključni demonstracijski let jer mu je cilj odvesti NASA-ine astronaute na Mjesec.

Starship bi trebao postati SpaceX-ov vodeći raketni sustav nakon što se u potpunosti razvije, nasljeđujući rakete Falcon 9 za višekratnu upotrebu.

NASA je 2021. odabrala SpaceX-ov Starship za planirano iskrcavanje ljudi na Mjesec oko 2025., prvi put od 1972.

Ta misija, prema ugovoru vrijednom otprilike tri milijarde dolara, zahtijeva nekoliko testnih svemirskih letova, koji bi mogli odgoditi početak misije. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti