Poznato sve što Samsung planira predstaviti na događanju Unpacked u Seulu, evo što nas čeka

Iako je jasno da će biti predstavljene nove inačice Z Filpa i Z Folda, fotografije koje su tijekom vikenda procurile u javnost otkrile su neke zanimljivosti koje bi mogle privući nove korisnike u Samsungovo okrilje.

Martina Čizmić | 19.06.2023. / 13:53

Samsung (Foto: Samsung)

Samsung tradicionalno početkom kolovoza predstavlja svoju najjaču seriju pametnih telefona. Godinama je to bila Galaxy Note serija, a s dolaskom preklopnih telefona, postala je Z Fold odnosno Z Flip serija.

No, ove će godine predstavljanje biti nešto drugačije. Prije svega, trebalo bi se održati krajem srpnja (najvjerojatnije 27. srpnja) i to u Seulu. Za razliku od prethodnih godina kad su događanja bila diljem svijeta, a glavno u nekoj od svjetskih prijestolnica, ove će godine Seul biti "centar Samsung svijeta".

Iako je jasno da će biti predstavljene nove inačice Z Filpa i Z Folda, fotografije koje su tijekom vikenda procurile u javnost otkrile su neke zanimljivosti koje bi mogle privući nove korisnike u Samsungovo okrilje.

Prije svega, Samsung Galaxy Z Flip5, čini se, dolazi s puno većim prednjim ekranom nego do sad. Podsjetimo, Samsung je od prve inačice Flipa do sad svake godine povećavao vanjski ekran, a ovaj bi na petici mogao napokon prekrivati cijelu površinu poklopca. Ili barem njen veći dio, jer fotografije sugeriraju da će ipak ostati "zub" s kamerama.

Samsung Galaxy Z Fold4 - 13 Poznato je kada bi Samsung trebao predstaviti novu generaciju savitljivih telefona

Za sad nema nekih konkretnijih informacija o samim specifikacijama uređaja, osim da bi trebao imati Snapdragon 8 Gen 2 procesor. Iako je za očekivati da će veći vanjski ekran značiti i veću potrošnju baterije, osim ako nas Samsung ne iznenadi i u uređaj ugura još malo mAh. Također, za sad je tek poznato da bi glavna kamera trebala biti nešto bolja, no koliko - u Samsungu još taje. Ono što se zna je da će Samsung predstaviti nove šarke, koje će omogućiti preklapanje uređaja bez praznog prostora, što mnogi jedva čekaju.

Što se Fold5 tiče, dizajn bi trebao ostati gotovo jednak, uz iznimku novih šarki. Također će imati novi Snapdragonov procesor, ali i podršku za S Pen Fold, pametnu olovku, što bi mnoge moglo ponukati da se intenzivnije zainteresiraju za ovaj uređaj.

Osim Fold5 i Flip5, Samsung bi na događanju trebao predstaviti i novu inačicu pametnog sata, Samsung Watch6. Nova serija satova bi, ako je suditi prema fotografijama koje kolaju internetom, trebala biti veoma slična prethodnoj, uz napomenu da se vraća rotirajuća kruna. I tu se nadamo da će nas Samsung iznenaditi i produljiti trajanje baterije.

Samsung Galaxy S23 Ultra - 6 Samsung odustao od svog plana: Google ipak ostaje glavna tražilica na telefonima

Od ostalih uređaja, šuška se o novim bežičnim slušalicama (Buds 3) i novom tabletu (Tab S9 Ultra), no hoće li i zaista biti predstavljeni, morat ćemo ipak pričekati službene objave.

Izvor: PhoneWorld

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti