Poznato je kada bi Samsung trebao predstaviti novu generaciju savitljivih telefona

Razvoj Galaxyja Z Flip 5 i Fold 5 već je u tijeku neko vrijeme te bi uskoro trebali saznati kako ovi telefoni izgledaju i koje opcije imaju.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 25.04.2023. / 09:17

Samsung Galaxy Z Fold4 - 13 (Foto: Zimo)

Osim što dominiraju općenitim tržištem pametnih telefona, Samsung je lider i na tržištu telefona sa savitljivim ekranima. Južnokorejska tvrtka jedna je od prvih koja je ušla na ovo tržište te svake godine predstave novu generaciju fleksibilnih telefona koja, pored klasičnih nadogradnji i novih opcija, dolazi i s izdržljivijim ekranima te je potražnja za njima sve veća. Kako su korisnici sve više zainteresirani za modele sa savitljivim ekranima, tako je na tom tržištu i sve veća konkurencija.

Samsung Galaxy Samsung potiho pokazao budućnost svojih preklopnih telefona

Tu će konkurenciju dodatno zaoštriti i Google koji bi uskoro trebao predstaviti svoj model Pixel Fold koji, barem prema videozapisima koji su se pojavili na mreži, izgleda prilično zanimljivo.

No naravno, svoje nove adute s kojima namjeravaju nastaviti dominaciju na ovom tržištu planira i Samsung. Na mreži su se do sada pojavile različite glasine o njihovim nadolazećim telefonima iz serija Z Fold i Z Flip, a sada napokon znamo kada možemo očekivati njihovo službeno predstavljanje.

Prema tim glasinama koje su se ovog tjedna pojavile na mreži, Samsung bi mogao malo uraniti i, umjesto u kolovozu kao i proteklih godina, konferenciju Unpacked održati krajem srpnja. Točnije, spominju se datumi između 25. i 27. srpnja. Na toj konferenciji Samsung bi će predstaviti nove generacije svojih telefona s fleksibilnim ekranima (Galaxy Z Fold 5 i Z Flip 5), a možemo očekivati i novu generaciju pametnog sata Galaxy Watch, tablet Galaxy Tab S9, a postoji mogućnosti i novog modela bežičnih slušalica.

Samsung Galaxy Z Fold4 - 13 Procurili novi detalji: Evo što možemo očekivati od nove generacije Samsungovih savitljivih telefona

S obzirom na to da ove uređaje očekujemo za 3 mjeseca, tijekom sljedećih tjedana i mjeseci vjerojatno će se na mreži pojaviti i nove glasine oko opcija koje bi trebali donijeti telefoni, tablet i sat. Neke od posljednjih glasina oko modela Z Fold i Flip odnose se na brzinu punjenja te bi ovi modeli trebali podržavati 25W punjenje, što je ipak osjetno sporije u odnosu na neke konkurente poput nedavno najavljena Vivova modela X Fold 2 koji podržava 100W punjenje.

Izvor: Sam Mobile

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti