Samsung potiho pokazao budućnost svojih preklopnih telefona

Iako je još uvijek u fazi prototipa, prikazan je na CES 2023. koji se početkom siječnja održao u Las Vegasu.

Martina Čizmić | 21.01.2023. / 23:06

Samsung Galaxy (Foto: Afp)

Kad je Samsung prije nekoliko godina predstavio svoj prvi fleksibilni telefon Fold, brojni ljubitelji tehnologije bili su očarani mogućnošću preklapanja ekrana. No postavljalo se pitanje - zašto se ekran može preklopiti samo na jednu stranu?

Čini se da su i u Samsungu shvatili da bi preklapanjem i prema unutra i prema van mogli dodati novu dimenziju u korištenju pametnog telefona. Stoga su razvili novi ekran "Foldable In & Foldable Out".

Samsung Flex Hybrid Samsung otišao korak dalje od svih i na CES-u će predstaviti novi potencijalni adut iz rukava - Flex Hybrid

Iako je još uvijek u fazi prototipa, prikazan je na CES 2023. koji se početkom siječnja održao u Las Vegasu. Iza novog ekrana i novih šarki koje omogućuju sklapanje i preklapanje ekrana za, kako su rekli 360 stupnjeva.

Kako piše Verge, novi ekran razvila je Samsungova podružnica zadužena za proizvodnju ekrana, Samsung Display. Uz novi ekran koji je fleksibilniji, razvijene su i šarke koje omogućuju preklapanje na obje strane, ali i, kako ističu iz Samsunga, smanjuju vidljivost samog pregiba.

Novi fleksibilni ekran iz Samsunga (Foto: Samsung Display)

Zasad nije poznato kad bi se (i hoće li se uopće) taj ekran pojaviti na Samsungovim (ili nekim drugim) uređajima. Tradicionalno, Samsung svoje fleksibilne telefone predstavlja u kolovozu pa nije isključeno da će novi Galaxy Z Fold 5 ili Z Flip 5 možda dobiti ovaj novi ekran.

Zasad u Samsungu mudro šute i svu pozornost usmjeravaju na predstavljanje nove serije Galaxy S23 koje će se održati 1. veljače.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti