Samsung otišao korak dalje od svih i na CES-u će predstaviti novi potencijalni adut iz rukava - Flex Hybrid

Što je iduća velika stvar u svijetu pametnih mobitela? Jesu li to već prisutna, ali ne i među korisnicima široko usvojena nova generacija preklopnih mobitela ili pak mobiteli s klizećim zaslonom? Ako se pita Samsung, zašto ne oboje?

Branimir Vorša | 04.01.2023. / 13:04

Samsung Flex Hybrid
Samsung Flex Hybrid (Foto: samsungdisplay.com)

Na ovogodišnjem sajmu CES 2023 Samsung šalje novu poruku predstavljanjem svojih novih koncepata, a jedan od njih je i Flex Hybrid, klizno-preklopivi koncept pametnog mobitela.

Koncept Flex Hybrid ima varijabilnu veličinu zaslona, koja se otvaranjem preklopnog dijela proteže na pozamašnih 10,5 inča, no iz Samsunga su odlučili dodati i nešto ekstra, tako što su dodali mogućnost da se zaslon dodatnim kliznim mehanizmom može proširiti na čak 12,4 inča. Osim promjene veličine zaslona, Samsungov prototip također ima varijabilan omjer slike - 4:3 i 16:10.

Iako je Flex Hybrid samo koncept, istovremeno je i jasan pokazatelj Samsungove vizije evolucije sklopivih mobitela i tableta.

Samsung C-Lab Samsung na CES-u predstavlja inovacije i startupove iz C-Laba

Flex Hybrid zapravo je tek jedan od nekoliko konceptualnih modela zaslona koje Samsung planira predstaviti tijekom CES-a. Tu je i 17-inčni klizni zaslon, koji je prvotno predstavljen u rujnu 2022. godine, te koncept digitalnog kokpita namijenjen samovozećim vozilima.

Iako se takvi koncepti ne pretvaraju uvijek u stvarne proizvode, Flex Hybrid se čini da je nekako najviše u skladu sa Samsungovom trenutnom proizvodnom strategijom. Njihovi Galaxy Z Fold i Galaxy Z Flip dobro su prihvaćeni unutar Samsungove linije mobilnih uređaja. Rani ulazak Samsunga u prostor sklopivih telefona dao im je prednost u pogledu tržišnog udjela, a konkretno drže 88 posto tržišta sklopivih pametnih telefona.

S druge strane, Samsungovo guranje sklopivih mobitela ne znači zanemarivanje ili zamjenu proizvodnje klasičnih pametnih mobitela, već im je želja suživot više zanimljivih kategorija tih uređaja.

Izvor: Cnet

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti