Procurili novi detalji: Evo što možemo očekivati od nove generacije Samsungovih savitljivih telefona

Zahvaljujući korisniku Twittera s dokazano dobrim izvorima informacija u mobilnoj industriji, saznali smo neke detalje o nadolazećim Samsungovim telefonima.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 21.03.2023. / 16:04

Samsung Galaxy Z Fold4 - 13 (Foto: Zimo)

Samsung je prva velika tehnološka kompanija koja je predstavila pametni telefon sa savitljivim ekranom, a iako je početak bio prilično trnovit, s vremenom i razvojem tehnologije porastao je interes za takvim uređajima, dok je južnokorejska kompanija postala lider na tržištu. Ipak, konkurencija je sve veća te je više kompanija u posljednjih godinu dana predstavilo svoje konkurente Samsungovim modelima Galaxy Z Fold i Flip.

Apple iPad Pro Apple za sljedeću godinu priprema potpuno drukčiji iPad

Najveći konkurent možda stiže za godinu-dvije, no i dalje nije poznato hoće li se Apple odlučiti na ulazak na ovo tržište te, ako i predstavi vlastiti uređaj, hoće li to biti savitljivi iPhone ili iPad.

No i Samsung priprema nove modele svojih savitljivih telefona, čije predstavljanje možemo očekivati naljeto. Iako iz južnokorejske kompanije dosad nisu objavili informacije o tome što pripremaju, zahvaljujući poznatom insajderu mobilne industrije, već sada možemo znati kakve uređaje možemo očekivati.

Korisnik Twittera Ice Universe, koji je više puta dokazao kako ima pouzdane izvore u industriji, na toj je mreži podijelio svoja dosadašnja saznanja o novim generacijama Folda i Flipa. Oba modela trebao bi pokretati čipset Snapdragon 8 Gen2 i posljednja verzija Androida, a trebali bi imati i certifikat vodootpornosti IPX8.

Najveći novitet Galaxyja Z Flip 5 trebao bi biti veći vanjski ekran, čija bi dijagonala trebala narasti na 3,4 inča (što je više i u odnosu na Oppo N2, čija dijagonala vanjskog ekrana iznosi 3,26 inča). Rubovi oko unutarnjeg ekrana trebali bi biti još uži, a telefon bi trebao imati novu šarku kako bi se sakrio nabor na ekranu.

OnePlus OnePlus priprema konkurenta nadolazećem savitljivom Galaxyju

Što se većeg modela tiče, Z Fold 5 trebao bi zadržati vanjski 6,2-inčni ekran kakav je imao i njegov prethodnik, no uređaj bi trebao biti tanji te također imati spomenutu šarku iz modela Z Flip 5. Također, Z Fold 5 bit će tanji i uži od svog prethodnika. Galaxy Z Fold 4 predstavljen je prošle godine u kolovozu te možemo očekivati da će Samsung i ovogodišnje modele predstaviti tijekom tog ljetnog mjeseca.

Izvor: GSM Arena

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti