Apple za sljedeću godinu priprema potpuno drukčiji iPad

Poznati analitičar otkrio je Appleove planove za tržište tableta za sljedećih godinu dana, a oni će razveseliti sve koji razmišljaju o kupovini iPada.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 31.01.2023. / 09:47

Apple iPad Pro (Foto: Apple)

Apple ima dobre i loše vijesti za sve koji razmišljaju o kupovini njihova iPada. Loše su vijesti kako će ove godine usporiti s predstavljanjem iPada, tako da sljedećih 9 do 12 mjeseci ne treba očekivati nove tablete, dok predviđanja analitičara govore kako će tijekom ove godine isporuka tableta pasti za 10-15 posto. Dobra vijest odnosi se na sljedeću godinu, u kojoj bi Apple trebao predstaviti svoj prvi savitljivi uređaj.

Slika nije dostupna Apple priprema uređaj sa savitljivim ekranom, ali ne iPhone

No to ne bi trebao biti iPhone sa savitljivim ekranom, već Apple na to tržište planira ući s - tabletom. Pored iPada Fold (kako bi se tablet trebao zvati), kompanija za sljedeću godinu priprema i novu generaciju iPada mini, za koju testira novi dizajn. Ova dva modela tableta, čija bi prodaja, dakle, trebala početi sljedeće godine, trebala bi ponovno utjecati na povećanje potražnje i prodaje za Appleovim tabletima.

Informacije dolaze od poznatog analitičara koji godinama prati Apple Ming-Chi Kua, a slična predviđanja još prošle godine objavili su iz analitičke kompanije CSS Insight - tada su naglasili kako će Apple prvo predstaviti savitljivi iPad, a tek onda iPhone sa savitljivim ekranom. Ono što Kuo nije objavio, a što sve zanima jest cijena tog modela iPada, koja će, to je sigurno, biti veća od klasičnih tableta. Zajedno s tabletom, Kuo spominje kako će Apple predstaviti i postolje od karbonskih vlakana koje će napraviti u suradnji s kineskom kompanijom Anjie Technology.

Tim Cook Zbog pritiska iz EU-a Apple je primoran na potez koji nikada nije želio: Stižu velike promjene na iPhone i iPad

Kako je prošle godine rekao Ben Wood iz CSS Insighta, za Apple trenutačno nema previše smisla predstaviti savitljivi iPhone te će tržište prvo ispitati s iPadom. No očekivano je kako bi nakon toga ipak mogli predstaviti i model iPhonea koji će na tržištu konkurirati uređajima poput Samsungovih modela Galaxy Fold i Galaxy Flip. Kuo je još ranije spominjao takav telefon, koji na tržištu ne treba očekivati prije 2025., i tada je spominjao njegovu potencijalnu cijenu od čak 2500 dolara.

Izvor: Tech Radar
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti