OnePlus priprema konkurenta nadolazećem savitljivom Galaxyju

Kineska kompanija mogla bi predstaviti uređaj snažnog hardvera, ali bez nekih premium opcija, kako bi ponudili telefon po nižoj cijeni od nove generacije Folda.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 03.03.2023. / 15:04

OnePlus (Foto: Afp)

Konkurencija na tržištu savitljivih pametnih telefona sve je veća te se povećava broj kompanija koje predstavljaju vlastite uređaje s kojima žele ugroziti dominaciju Samsunga na ovom tržištu. Iako prve korake sa svojim savitljivim telefonima južnokorejska kompanija neće pamtiti po dobrom, s vremenom su poboljšali tehnologiju i uređaje te zagospodarili ovim tržištem na kojem ipak još nema prevelike potražnje.

OnePlus Pad Google i OnePlus imaju dobre vijesti za sve koji razmišljaju o kupovini tableta koji rade na Androidu

Jedna od kompanija koja će pokušati ugroziti tu dominaciju je i OnePlus koji lansiranje svog modela planira tijekom ove godine. Kako prenose na SamMobileu, iako još nije poznat točan datum predstavljanja, njihov prvi savitljivi smartphone možemo očekivati tijekom trećeg ovogodišnjeg kvartala.

Tada se očekuje i predstavljanje nove generacije Samsungovom savitljivog telefona, Galaxy Z Fold 5 pa se ovo može shvatiti i kao poruka kineske kompanije u kojoj najavljuju napad na lidera na ovom tržištu.

Iz OnePlusa, naravno, nisu objavili neke opcije koje pripremaju za telefon, no manje-više je poznato što možemo očekivati od uređaja. Tako bi ga trebao pokretati Qualcommov čipset Snapdragon 8 Gen 2 koji se već koristi u modelu OnePlus 11, a uređaji će vjerojatno imati isti ili sličan sustav kamera. Kineska kompanija korisnike će, među inim, pokušati privući pristupačnijom cijenom u odnosu na Samsung.

OnePlus 11 Predstavljen jedan od najmoćnijih pametnih telefona s Androidom

Pri tome bi, podsjećaju na SamMobileu, mogli kopirati druge tvrtke koje su, kako bi bile cjenovno konkurentnije, odustale od nekih premium opcija poput certifikata o vodootpornosti, bežičnog punjenja i slično tako da će na korisnicima na kraju biti odluka - hoće li platiti više novaca za savitljivi telefon s premium opcijama ili će kupiti takav uređaj po nižoj cijeni, uz snažan hardver, ali i nedostatak određenih opcija.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti