Google i OnePlus imaju dobre vijesti za sve koji razmišljaju o kupovini tableta koji rade na Androidu

Google i OnePlus zaoštrit će konkurenciju na tržištu tableta koje pokreće Googleov mobilni operativni sustav.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 30.01.2023. / 13:31

OnePlus Pad (Foto: OnePlus)

Za one koji ove godine namjeravaju kupiti tablet koji radi na Androidu, dobre vijesti stižu iz Googlea i OnePlusa, koji će zaoštriti konkurenciju na ovom tržištu. Iz Googlea su još prošle godine najavili da rade na svom tabletu, no službenih informacija o ovom uređaju čije predstavljanje očekujemo tijekom svibnja na Googleovoj I/O konferenciji nema.

Nova generacija uređaja iz serije Pixel Googleov tablet na tržište stiže tek sljedeće godine, a netko ga već prodaje na Facebooku

Ipak, zahvaljujući brojnim dosadašnjim glasinama, znamo što Google planira za svoj novi ulazak na ovo tržište. Kao i nadolazeću generaciju telefona Pixel koju će kompanija predstaviti ove godine, i tablet bi trebala pokretati nova generacija Googleova čipseta Tensor G2. Dijagonala ekrana iznosit će 11 inča, uz rezoluciju od 2560x1600 piksela. Od ostalih opcija koje se spominju, treba naglasiti i 6, odnosno 8 GB RAM-a te verzije sa 128 i 256 GB prostora za pohranu podataka.

Ono po čemu će ovaj uređaj biti zanimljiv jest poseban dock u koji će se moći postaviti i onda koristiti kao pametan ekran, no nije poznato hoće li se to postolje prodavati u pakiranju s tabletom ili će se, što je vjerojatnije, morati odvojeno kupiti. Što se cijena tiče, za sada o njima nema nikakvih glasina tako da ćemo za detaljnije informacije o opcijama i cijenama morati sačekati službeno predstavljanje.

Svoj prvi tablet priprema OnePlus, što su i službeno potvrdili iz kompanije objavom teaser fotografije. Sve detalje trebali bi saznati na predstavljanju koje je planirano za 7. veljače, a dosadašnje glasine ne otkrivaju previše. Ono što znamo jest da bi trebao imati ekran dijagonale 11,6 inča, što ga čini jednim od većih tableta na tržištu, prednju kameru za selfije te stražnju kameru smještenu u kružnom modulu sa stražnje strane.

Slika nije dostupna Mediji su se dokopali tajnih planova: Poznato je što Google priprema sljedeće tri godine

Detalje o specifikacijama nemamo, no na Android Policeu kažu kako bi OnePlus Pad mogao biti, barem kada su u pitanju hardverske opcije, premium uređaj koji će biti dostupan po, za tu kategoriju, povoljnoj cijeni.

Izvor: GSM Arena

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti