OnePlus predstavio cjenovno pristupačni pametni sat Nord Watch

Ono što će na ovom satu mnogima nedostajati je GSP, no s obzirom na to da stoji 60, odnosno 85 dolara, izostanak te opcije čini se opravdan.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 04.10.2022. / 14:22

OnePlus Nord Watch (Foto: OnePlus)

Kineski OnePlus jedna je od kompanija koja je na iznimno konkurentnom tržištu pametnih telefona ostvarila veliki uspjeh s jednostavnom formulom - radili su kvalitetne uređaje po pristupačnim cijenama. Iako su s vremenom cijene njihovih telefona narasle, za njihovim modelima i dalje je vladala velika potražnja te se s vremenom OnePlus proširio i na druga tržišta.

  Slika nije dostupna Još jedna mobilna kompanija neće isporučivati punjače s pametnim telefonima

Velika su bila očekivanja korisnika oko njihova prvog modela pametnog sata, no sudeći po recenzijama, kompanija ta očekivanja s OnePlus Watchom ipak nije ispunila.

Ovaj tjedan predstavljen je OnePlus Nord Watch, novi model pametnog sata koji, kako mu i ime kaže, nije nasljednik prvog uređaja, već novi sat iz cjenovno povoljnijeg brenda Nord. Na početku je dostupan samo na indijskom tržištu za samo 60 dolara koliko će platiti prvi kupci, dok će se naknadno prodavati po i dalje prihvatljivoj cijeni koja preračunata u američku valutu iznosi 85 dolara.

Kućište Nord Watcha napravljeno je od legure cinka i plastike, a dolazi s OLED ekranom dijagonale 1,78 inča, rezolucije 368x448 i frekvencije osvježavanja 60Hz. Ima snažnu bateriju koju je, prema podacima iz kompanije, potrebno puniti svakih 10 dana, a oni koji koriste opciju slabije potrošnje energije, mogli bi ga puniti samo jednom mjesečno. Ovaj uređaj ima brojne opcije za praćenje zdravlja i aktivnosti (praćenje otkucaja srca, zasićenja krvi kisikom, kvalitete spavanja kao i menstrualnog ciklusa) te dolazi sa IP68 certifikatom zaštite od prašine i vode.

  OnePlus (Foto: AFP) OnePlus i Vivo pripremaju vlastite savitljive telefone

Ono što Nord Watch nema jest - GPS. To znači da će ga, za praćenje lokacije i aktivnosti poput trčanja, biciklizma i slično, biti potrebno povezati s pametnim telefonom putem bluetootha. Oni koji žele podršku za GPS trebat će se okrenuti nekom drugom, a vjerojatno i skupljem uređaju.

Izvor: Android Police
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti