OnePlus i Vivo pripremaju vlastite savitljive telefone

Dok ćemo se na telefon OnePlusa sačekati, Vivo bi navodno već ovaj tjedan mogao predstaviti savitljivi smartphone Vivo X.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 11.04.2022. / 15:04

OnePlus (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Pored Samsunga, za kojeg znamo da priprema novu generaciju svojih pametnih telefona sa savitljivim ekranima, posljednje informacije koje su se pojavile na mreži govore da takve uređaje razvijaju i OnePlus i Vivo.

Ono što je zanimljivo jest da će OnePlus svoj telefon bazirati na Oppovom modelu Find N kojeg dio novinara smatra jednim od najboljih savitljivih telefona na tržištu.

Oppo i OnePlus dijele vlasnika, a odnedavno i tehnologiju koju razvijaju, a čini se kako će smartphone koji razvija OnePlus hardverski biti identičan modelu Find N. Jedina razlika između tih telefona, osim njihova imena i brenda, trebao bi biti operativni sustav, ali i tržišta na kojima će se moći kupiti. Naime, OnePlusov telefon trebao bi biti namijenjen internacionalnim tržištima tako da će se moći kupiti i izvan Kine, no čini se kako ćemo na njegovo predstavljanje i početak prodaje trebati sačekati malo više vremena.

Slika nije dostupna Totalna destrukcija: Pogledajte kako je na testiranju prošao novi OnePlusov telefon

Slika nije dostupna OnePlus ponovno priprema “ubojicu flagshipa”?

Vivo bi svoj prvi savitljivi smartphone X Fold, ako su glasine o njemu istinite, trebao predstaviti tijekom ovog tjedna. Na Twitteru su već objavljene njegove fotografije i opcije koje bi trebao imati pa tako možemo očekivati uređaj s dva ekrana. Dijagonala vanjskog ekrana trebala bi iznositi 6,53 inča, dok će dijagonala unutarnjeg ekrana iznositi 8,03 inča.

Hardverski to bi trebao biti snažan telefon koji će pokretati Snapdragon 8 Gen 1 i Android 12, a imat će čak četiri kamere na stražnjem dijelu uređaja - glavnu 50MP kameru, 48MP ultraširoku kameru, 12MP portretnu te 8MP 5X periskopsku kameru. Kapacitet baterije trebao bi iznositi 4600 mAh i podržavat će 66W žično i 50W bežično punjenje. Informacije o potencijalnoj cijeni nisu objavljene.

Izvor: 9to5Google

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti