Pratite uživo na Zimu: Apple večeras predstavlja nove gadgete

Večeras od 19 sati po hrvatskom vremenu Apple će predstaviti nove modele pametnih telefona, novu generaciju Apple Watcha i AirPodsa.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 14.09.2021. / 08:55

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Ljubitelji Applea s velikim su nestrpljenjem čekali današnji dan. Kao i godinama prije (osim prošle godine kada je u raspored svoje prste uplela pandemija), Apple u ovo vrijeme održava konferenciju na kojoj predstavlja nove generacije svojih uređaja. Naravno, najvažniji gadget koji ćemo vidjeti, a koji će kompaniji donijeti milijarde dolara jest novi iPhone.

Slika nije dostupna Apple s najavom novog iPhonea zagolicao maštu ljubitelja kompanije: Pripremaju veliko iznenađenje?

O svemu što možemo očekivati od iPhonea 13 pisali smo prije 2 dana. Četiri modela nove generacije trebali bi imati isti/sličan dizajn i iste dijagonale ekrana, a imat će snažniji hardver i grafiku, bolje kamere, a modeli iz verzije Pro trebali bi imati i ekrane više frekvencije osvježavanja. Posljednje informacije koje su se pojavile govore da bi se modeli Pro mogli prodavati i u verzijama s 1TB prostora za pohranu podataka.

U svojoj najavi konferencije, Apple se poigrao s proširenom stvarnosti pa tako korisnici njihovih telefona koji na iPhoneu otvore stranicu s najavom, dodirom prsta po logu jabuke, taj logo putem svoje kamere mogu projicirati u svojim kućama, uredima i slično. Iako su iz tvrtke više puta davali signale kako je proširena stvarnost jedno od tržišta koje im je iznimno zanimljivo, glasine za današnju konferenciju nisu govorile o AR opcijama telefona, što znači da bi nas Apple ipak mogao iznenaditi s nekim novim opcijama koje su uspjeli dobro sakriti od javnosti.

Sve što možemo očekivati od Appleovih pametnih telefona iz serije iPhone 13 pročitajte ovdje.

Telefoni, naravno, nisu jedino što će Apple predstaviti večeras, već očekujemo i druge gadgete.

Pametni sat i slušalice

Apple Watch Series 7 - malo veći i bolji ekran te brži hardver trebale bi biti glavne značajke sljedeće generacije Appleova sata. U posljednje vrijeme ipak se više pričalo/pisalo o problemima s proizvodnjom sata, nego o samim opcijama novog Apple Watcha. Posljednje glasine govore kako su problemi s proizvodnjom ipak riješeni, no čini se da ipak možemo očekivati kašnjenja u masovnoj proizvodnji, odnosno u dolasku uređaja na tržište. Veće količine satova u prodaji očekujemo sredinom ili u drugoj polovici listopada.

Analitičari očekuju da bi se tijekom ove godine broj isporuka sedme generacije Appleova sata mogao kretati između 14 i 16 milijuna.

Slika nije dostupna Nove generacije Appleova sata mjerit će šećer u krvi i tjelesnu temperaturu

AirPods 3 - Appleove bežične slušalice iznimno su popularne te se očekuje da će i treća generacija kompaniji donijeti veliku zaradu. Prema podacima Kua, dva su scenarija koja možemo očekivati nakon njihova predstavljanja. Jedan je da će nakon predstavljanja AirPodsa 3, model prošle generacije ostati u prodaji, ali po istoj cijeni. U tom slučaju treća generacija bit će skuplja. Ipak, nadamo se kako će se u Appleu odlučiti na scenarij u kojem će novi model imati istu cijenu kao i AirPods 2, dok će dvojka ostati na tržištu po nižoj cijeni.

Pored spomenutih gadgeta, glasine kažu kako Apple priprema i nove modele tableta i računala, no njih će najvjerojatnije predstaviti na odvojenom događaju tijekom ovog ili, vjerojatnije, sljedećeg mjeseca.

Konferencija na kojoj će Apple predstaviti novu generaciju iPhonea počinje u 19 sati po hrvatskom vremenu, a sve detalje i informacije pratite uživo na našim stranicama.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti