Prava poslastica: Najbrže studentske jurilice iz cijele Europe odmjerit će svoje snage u Novom Marofu

Projekt Formula Student je pokrenut u SAD-u, no zbog svoje se popularnosti proširio i na Veliku Britaniju, Australiju, Japan, a potom i velik broj europskih država.

Martina Čizmić | 18.08.2022. / 10:05

Formula Student (Foto: Rimac Group Formula Student Alpe Adria)

Već tradicionalno, krajem kolovoza, u Novom Marofu okupljaju se najbolji timovi Formule Student. Ove godine, natjecanje se održava od 23. do 28. kolovoza, a okupit će 50 timova studenata iz cijele Europe, ali i s Tajvana i iz Izraela. 

Kako ističu organizatori, ovo natjecanje ima velik značaj jer brojni studenati upravo zahvaljujući iskustvu prikupljenom na natjecanju svoje karijere kasnije nastavlja u automobilskoj industriji, a projekt već nekoliko godina podržava i domaći jednorog Rimac Group.

Slika nije dostupna Hrvatski studenti pokazali svoje umijeće u Formuli Student pod budnim okom predstavnika automobilske industrije

Pozivamo sve da dođu i vide najbolje europske, ali i svjetske Formula Student timove i bolide. Uz timove, posebno zanimljiva će biti i izlaganja naših pokrovitelja, tehnološki najatraktivnijih tvrtki u Hrvatskoj i inozemstvu. Za sve naše posjetitelje i timove, organizirali smo atraktivan program u kojem će svatko pronaći nešto za sebe, a tu su i brojna iznenađenja naših sponzora, istaknuo je Tibor Kezelj, predsjednik udruge FSAA i predstavnik organizatora natjecanja.

Na prošlogodišnjem natjecanju okupilo se 2.500 gledatelja, dok organizatori ove godine zahvaljujući bogatom programu i impresivnoj listi stručnjaka iz automobilske industrije očekuju još veći interes. Ambiciozni studenti će svoje inženjersko znanje pokazati u statičkim i dinamičnim disciplinama. Za posjetitelje će posebno atraktivne biti četiri dinamične discipline - ubrzanje, osmica, sprint utrka i utrka izdržljivosti, dok će se timovi natjecati i u statičnim disciplinama koje uključuju inženjerski dizajn, ekonomičnost izrade vozila i poslovni plan.

Imao sam priliku upoznati organizatore Rimac Group Formula Student Alpe Adria natjecanja i moram istaknuti da je riječ o divnim mladim ljudima punima strasti i predanosti. Tijekom godina su napravili nevjerojatan posao i postali službeno Formula Student natjecanje. Za ovu godinu zbog toga imam ogromna očekivanja i dat ću sve od sebe da na najbolji način predstavim Bugatti Rimac u ocjenjivanju natjecatelja, dodao je Marco Arnoletti, menadžer za pogonske sklopove u Aston Martinu koji će ove godine biti glavni sudac za inženjerske timove.

Studenti FSB-a izgradili Bolid (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Pravo malo čudo: Ovo je prvi hrvatski potpuno električni bolid

Podsjetimo, projekt Formula Student je pokrenut u SAD-u, no zbog svoje se popularnosti proširio i na Veliku Britaniju, Australiju, Japan, a potom i velik broj europskih država.

Za posjetitelje će posebno atraktivne biti četiri dinamične discipline - ubrzanje, osmica, sprint utrka i utrka izdržljivosti, dok će se timovi natjecati i u statičnim disciplinama koje uključuju inženjerski dizajn, ekonomičnost izrade vozila i poslovni plan.

Zainteresirani mogu pronaći više informacija o projektu na službenoj Rimac Group Formula Student Alpe Adria web stranici.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti