Predsjednica pozvala Google da proširi poslovanje u Hrvatskoj

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović pozvala je u utorak Google da proširi svoje aktivnosti u Hrvatskoj na sastanku s potpredsjednikom te kompanije Karanom Bhatijem.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 25.09.2019. / 09:05

Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: AFP)

"Potpredsjednika Googlea Karana Bhatija predsjednica je upoznala s Inicijativom triju mora, kazavši kako ona doprinosi europskoj koheziji, konkurentnosti i povezanosti te stvaranju jačih veza u područjima energetike, prometa i digitalizacije. Naglasila je kako Hrvatska ima brojne talentirane pojedince i perspektivne tvrtke u IT sektoru te kako je digitalizacija Hrvatske jedan od naših prioriteta, a uputila je i poziv Googleu za proširenjem svojih aktivnosti u Hrvatskoj", kaže se u priopćenju iz Ureda predsjednice.

U njemu se kaže da je Grabar Kitarović održala sastanak i s predstavnicima židovskih organizacija, gdje su potvrđeni prijateljski i partnerski odnosi Hrvatske i Izraela te dobra parlamentarna suradnja, suradnja sveučilišta te suradnja sa židovskom zajednicom u Hrvatskoj.

Google Google u tišini predstavio novu opciju koja bi mogla oduševiti brojne korisnike

"Predsjednica je izrazila zahvalu na izraelskoj podršci članstvu Hrvatske u Organizaciji za ekonomsku suradnju i razvoj, a sugovornici su naglasili važnost uspostave izravnog leta tijekom cijele godine te izrazili zadovoljstvo porastom broja turista u obje države", ističe se u priopćenju.

Predsjednica je sastanke održala na marginama 74. zasjedanja Opće skupštine UN-a.

(Hina)  

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti