Google u tišinu predstavio novu opciju koja bi mogla oduševiti brojne korisnike

Više nema potrebe za prepisivanjem teksta s fotografija – Googleov softver sada bez problema može izdvojiti tekst iz slika ili screenshotova, kopirati ga i koristiti u dokumentima, za pretraživanje, dijeljenje i prijevod.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 26.08.2019. / 10:03

Google (Foto: AFP)

Bez prevelikih najava i sa samo jednom objavom na Twitteru, Google je najavio novu opciju unutar svoje aplikacije Google Fotografije koja bi mnogima mogla olakšati pretraživanje te kopiranje teksta iz snimljenih fotografija i screenshotova. Klikom na opciju Google Lens (unutar aplikacije Fotografije) na fotografiji ili screenshotu, moguće je kliknuti na tekst koji vam je potreban i Google će ga prepoznati, označiti i prikazati na donjem dijelu ekrana. Uz prikaz odabranog teksta, pojavit će se i opcije za kopiranje teksta, pretraživanja Googlea za označenim pojmom, prijevoda teksta i dijeljenja teksta putem društvenih mreža, maila, platformi za komunikaciju itd.

Shoelace Ovo nismo očekivali: Google testira novu društvenu mrežu

Jedan od najboljih primjera s kojim će nova opcija pojednostavniti život velikom broju ljudi jest pri upisivanju lozinki za WiFi – takve su lozinke često duge, uz veliki broj malih i velikih slova, brojeva i znakova tako da, umjesto upisivanja svakog znaka lozinke, dovoljno je snimiti papir na kojem je zapisana lozinka ili napraviti screenshot ako ste lozinku dobili putem maila ili poruke te nakon toga korištenjem spomenute opcije označiti i kopirati lozinku te je "zalijepiti" na potrebno mjesto.

Također, nova opcija unutar Googleove aplikacije omogućit će i lakše kopiranje teksta iz knjiga i časopisa koje čitate (dovoljno je, dakle, samo slikati stranicu i odabrati željeni tekst) te ga se može odmah snimiti u telefon ili podijeliti na Facebooku, WhatsAppu i drugim platformama, a moći će se i pretraživati fotografije prema tekstu u njima.

Slika nije dostupna Koristite Chrome? Google priprema odlične novitete za vas

Iz Googlea kažu kako će nova opcija korisnicima biti dostupna od ovog mjeseca te će se moći koristiti unutar aplikacije na Androidima i Appleovim mobilnim uređajima te na web-verziji aplikacije – dok smo se na telefonima uvjerili da je nova opcija dostupna i kod nas, na računalu ipak trenutačno još nije dostupna svima.

Izvor: 9to5Google

 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti