Predstavljanje krajem ožujka: Objavljene fotografije Galaxyja S8

Galaxy S7 Edge proglašen je najboljim telefonom u 2016., a Galaxy S8 sigurno će konkurirati za titulu najboljeg telefona u 2017.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 02.03.2017. / 08:57

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Na Mobile World Congressu najboljim pametnim telefonom za 2016. proglašen je Samsungov Galaxy S7 Edge, a nekoliko dana prije objavljeno je kada možemo očekivati predstavljanje njegovog nasljednika – 29. ožujka. Iz Samsunga, naravno, nisu objavili nikakve detalje vezane uz Galaxy S8, ali ovog tjedna prvo je vjerojatno najpoznatiji 'insider' mobilne industrije Evan Blass objavio fotografiju modela S8, a nakon toga su i na stranici BGR objavili fotografije i većinu informacije oko novih Samsungovih telefona.

Prema tim informacijama, oba modela iz Galaxy S8 serije imat će zakrivljene ekrane tako da će ova kompanija vjerojatno izbaciti 'edge' iz imena i predstavit će Galaxy S8 i S8+. Dijagonala ekrana manjeg telefona iznosit će čak 5,8 inča, no on ne bi trebao biti (puno) veći od prošlogodišnjih modela jer će imati manji okvir oko ekrana, dok će model S8+ imati ekran dijagonale čak 6,2 inča. Osim po veličini ekrana (i, naravno, jačini baterije jer će baterija modela S8+ biti veća), oba modela trebala bi imati isti hardver i opcije. Ovisno o tržištu pokretat će ih Snapdragon 835, odnosno Samsungov Exynos procesor, imat će 4GB RAM-a i 64GB memorije, a kome to nije dovoljno, tu je utor za microSD memorijske kartice. Sa stražnje strane nalaze se dvije kamere rezolucije 12MP i senzor za otiske prstiju, dok se s prednje strane iznad ekrana nalazi 8MP kamera.

Osim odličnog hardvera, na BGR-u naročito hvale dizajn ovih telefona, a ljubitelji Samsunga očekuju i odličnu kvalitetu fotografija koje će se snimati s novim 'osmicama'. Od ostalih zanimljivosti, tu su i 3,5mm izlaz za slušalice (neke su glasine govorile kako će Samsung, poput Applea, izbaciti ovaj priključak za slušalice), USB-C priključak, vodootpornost te Samsungov glasovni asistent. Sve informacije o ovim telefonima saznat ćemo krajem ožujka, a početak prodaje na tržištima diljem svijeta (nadamo se i u Hrvatskoj) možemo očekivati 21. travnja.

Izvor: BGR
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti