Predstavljen konceptni model baziran na legendarnom automobilu: Električni Renault 4 stiže 2025. godine

Na pariškom automobilskom sajmu predstavljen je Renault 4Ever Trophy na kojem će biti bazirana proizvodna verzija moderne “četvorke”.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 17.10.2022. / 13:40

Renault 4Ever Trophy (Foto: Afp)

Renault je na sajmu automobila u Parizu i službeno najavio povratak svog legendarnog automobila na tržište, samo u elektroničkoj verziji. Nova verzija Renaulta 4 u prodaji bi se trebala pojaviti 2025. godine, a na Paris Motor Showu predstavljen je koncept nazvan Renault 4Ever Trophy koji se od konačnog prodajnog modela ne bi trebao previše razlikovati.

Punjenje električnog automobila, ilustracija Uskoro ćemo vidjeti električnu verziju još jednog legendarnog automobila

Nadolazeća “četvorka” zamišljena je kao obiteljski električni SUV te vjerojatno neće imati crne plastične odbojnike kao i na predstavljenom konceptu. Iako je ovo robusniji i, naravno, moderniji automobil, u njegovom se dizajnu ipak mogu prepoznati neki detalji koji podsjećaju na legendu predstavljenu još prije šezdesetak godina.

Kako bismo 4Ever Trophy doveli u moderno razdoblje, u njegov smo aerodinamičan oblik unijeli tehnološku sofisticiranost. Svi su ovi sastojci pažljivo napravljeni s pogledom na modernost i sofisticiranost, kako bi dizajn bio prepoznatljiv za one koji su već upoznati s 4L, kao i mlađim generacijama koje možda ne znaju ništa o slavnoj povijesti ovog automobila, komentirao je prilikom predstavljanja potpredsjednik dizajna u Renaultu Gilles Vidal.

Dok je vanjština vozila prilično zanimljiva, Renault još nije prikazao kako će izgledati njegova unutrašnjost. Originalni model bio je poznat po svom podignutom mjenjaču te nije poznato hoće li se dizajneri kompanije odlučiti na neko slično rješenje - iako klasični mjenjač neće biti potreban jer je riječ o automatiku.

Slika nije dostupna Sljedeće godine počinje prodaja "najjeftinijeg gradskog električnog vozila na europskom tržištu"

Konceptni model dolazi s motorom smještenim na prednjoj osovini snage 138 KS, uz 42 kWh bateriju, no pored ovih informacija Renault nije objavio nikakve konkretnije podatke o samom automobilu i performansama koje od njega možemo očekivati. S obzirom na to da je početak prodaje najavljen za oko 3 godine, jasno je kako žurbe nema te bi Renault do tada trebao predstaviti konačan dizajn, izgled unutrašnjosti kao i detaljne informacije o performansama električne verzije legendarne četvorke.

Izvor: Autonews

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti