Predstavljen novi sustav javnog clouda koji štiti kupce od ransomware napada

Novo rješenje pomaže organizacijama smanjiti rizik i štiti podatke.

Martina Čizmić | 02.12.2021. / 17:03

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Ransomware napadi postali su sve veća prijetnja tvrtkama i njihovim podacima.  Ovisno o tome koliko je tvrtka (ne)spremna na takav oblik kibernetičkog napada, šteta može iznositi i nekoliko milijuna dolara, a najveći je problem u gubitku podataka. 

Prema Global Data Protection Index istraživanju iz 2021, otkriveno je kako čak 67 posto donositelja odluka u tvrtkama ne vjeruje da su svi njihovi podaci zaštićeni u slučaju sigurnosnog proboja.

Stoga ne iznenađuje da sve više tvrtki utočište za svoje podatke u oblaku. Jedno od rješenja, namijenjeno upravo zaštiti od kibernetičkih napada, predstavili su Dell i Amazon Web Services. Radi se o Dell EMC PowerProtect Cyber Recovery for AWS, tehnologiji javnog clouda koja pruža brzo i jednostavno rješenje za osiguravanje, izolaciju i povratak podataka nakon ransomware napada. 

Dell EMC PowerProtect Cyber Recovery for AWS donosi višeslojnu zaštitu modernog pristupa koja korisnicima omogućava lako vraćanje normalnom radu nakon cyber napada. Naime, sustav funkcionira tako da pomiče kritičke podatke s mjesta napada na logičkom i fizičkom nivou izolirajući ih kroz sigurni i automatizirani zračni prostor. Za razliku od standardnih rješenja za povrat podataka, ovaj zračni prostor zaključava sučelja za upravljanje, prilikom čega zahtjeva zasebne sigurnosne korisničke podatke te multi-factor autentifikaciju za pristup.

Danas, podatci predstavljaju pravo strateško bogatstvo, a njihova zaštita od ransomwarea i drugih oblika kibernetičkih napada ključna je organizacijama kako bi donosile informirane odluke za poslovanje i ostvarile napredak u današnjoj digitalnoj ekonomiji. Zajednički u partnerstvu s AWS-om, sada smo korisnicima omogućili posebno rješenje za pitanje kibernetičke sigurnosti koje može izolirati kritične podatke za poslovanje od napada pomoću virtualnog trezora na temelju zračnog prostora. To će svakako pomoći organizacijama smanjiti rizik i pouzdano zaštititi podatke nakon napada koji uspiju probiti različite digitalne barijere, izjavio je David Noy, potpredsjednik Odjela za product management zaštite podataka, Dell Technologies.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti