Predstavljen 'Rolls-Royce među pametnim telefonima'

Solarin je namijenjen poslovnjacima koji često putuju, poduzetnicima i partnerima u financijskim kompanijama kojima neće biti problem izdvojiti oko 16 tisuća dolara za ovaj uređaj

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 01.06.2016. / 08:42

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Kompanija Sirin Labs osnovana je 2013. godine s ciljem razvoja naprednog i sigurnog mobilnog uređaja koji će biti 'Rolls-Royce pametnih telefona'. Jučer su napokon predstavili svoj prvi smartphone Solarin koji, kako napominju u ovoj kompaniji, dolazi s najnaprednijom tehnologijom zaštite privatnosti i koji koristi enkripciju sličnu onoj koju u komunikaciji koristi vojska – ova se opcija aktivira s posebnom tipkom koja se nalazi na stražnjoj strani telefona. Ovaj uređaj, naravno, nije namijenjen običnim korisnicima koji žele brz telefon s dobrom kamerom s kojim će surfati internetom, snimati selfije i objavljivati statuse i fotografije na Facebooku i Instagramu, već poslovnjacima koji često putuju, poduzetnicima i partnerima u financijskim kompanijama, odnosno korisnicima kojima je na pravom mjestu sigurnost i privatnost komunikacije te im neće biti problem izdvojiti oko 16 tisuća dolara za ovaj uređaj.

Iz Sirin Labsa kažu kako je Solarin napravljen od najboljih materijala na svijetu te je hardverski riječ o solidnom telefonu, iako bi za ovakvu cijenu očekivali najbolji danas dostupni hardver. Solarin dolazi s 5,5 inčnim ekranom, radi na Snapdragon 810 procesoru (riječ je o modelu koji je prošle godine bio ugrađen u neke od top telefona, ali već je neko vrijeme dostupna njegova novija i bolja verzija) i Androidu, ima 4GB RAM-a i 128GB memorije koja se ne može proširiti memorijskim karticama. Rezolucija stražnje kamere iznosi 23,8 MP, no novinar Vlad Savov koji je jučer isprobao ovaj uređaj kaže kako je kamera spora, a fotografije neimpresivne. Također, kritizirao je i debljinu i težinu ovog uređaja te je napomenuo kako je senzor otisaka prstiju potencijalno najveći sigurnosni problem Solarina.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti